Glas Javnosti

Bojler stalno uključen ili po potrebi? Stručni saveti za optimalnu potrošnju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Takođe je važno napomenuti da bojler treba biti isključen tokom kupanja, jer postoji rizik od strujnog udara​.

Stručnjaci ističu da ne postoji značajna ušteda energije ako se bojler drži stalno uključenim. Međutim, za manja domaćinstva, kao što su samci ili bračni parovi, preporučuje se uključivanje bojlera samo po potrebi, dok je za veća domaćinstva bolje da bojler bude stalno uključen.
Ako se bojler koristi samo za tuširanje, optimalno je da se uključuje povremeno. Za veće protočne bojlere koji se koriste i za kuhinjske potrebe, može biti racionalnije da se koristi kontinuirano.
Serviseri savetuju da se termostat bojlera postavi na 55-60 stepeni kako bi se smanjila akumulacija kamenca, posebno zato što je voda u mnogim regionima tvrda.


Takođe je važno napomenuti da bojler treba biti isključen tokom kupanja, jer postoji rizik od strujnog udara​.
Zima donosi dileme o upotrebi bojlera i potrošnji električne energije. Stručnjaci savetuju da izbor između stalnog uključivanja bojlera i njegovog uključivanja po potrebi zavisi od veličine domaćinstva i načina upotrebe. Za manja domaćinstva se preporučuje uključivanje bojlera samo po potrebi, dok je za veća domaćinstva često bolje da bojler bude stalno uključen. Važno je i pravilno podešavanje temperature bojlera na 55-60 stepeni kako bi se smanjila akumulacija kamenca. Dodatno, treba obratiti pažnju na sigurnost, pa se bojler mora isključiti tokom kupanja kako bi se izbegao rizik od strujnog udara.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR