Glas Javnosti

ZAUSTAVITE PROMOCIJU SATANIZMA U SRBIJI, ZAŠTITITE DECU OD ZLA! Javni apel svim arhijerejima SPC u zemlji i inostranstvu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradski Centar za zaštitu hrišćanskog identiteta uputio je, po treći put, javni apel svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u zemlji i inostranstvu povodom, kako se navodi, afirmacije satanizma u našoj zemlji.

– Apel upućujemo jer smatramo da pojava satanizma u našoj sredini kao najvećeg zla u istoriji ljudskog roda, može da ostavi tragične posledice na srpsku pravoslavnu Svetosavsku decu koja tek stupaju na životnu scenu, i učini nepopravljivu štetu njihovom duhovnom i mentalnom razvoju. S tim u vezi, upućujemo ovaj apel svim arhijerejima SPC u zemlji i inostranstvu, da svojim autoritetom i u domenu svojih nadležnosti, utiču na zaustavljanje ovakvih štetnih i pogubnih pojava u našoj zemlji, objašnjavaju u Centru za zaštitu hrišćanskog identiteta.

Tekst apela prenosimo u celini:

“Poštovana gospodo arhijereji,

„Centar za zaštitu hrišćanskog identiteta" iz Beograda po treći put (prvi 03.05.2022, drugi 20.02.2023) skreće pažnju svim arhijerejima SPC kao i celokupnoj srpskoj javnosti, na pojavu promocije satanističkog delovanja u našoj sredini, što izaziva uznemirenje i zabrinutost pravoslavnih hrišćana i vernika SPC.


Naime, 18. februara 2022. godine u 19 časova i 51 minut (u udarnom terminu) programa javnog servisa RTS-a, emitovan je dokumentarni film koji je u afirmativnom tonu prikazivao pojavu satanizma, tj. film koji se zove „Slava Satani", i koji prati uspon Satanističkog hrama? Drugim rečima, reč je o pokretu koji postoji samo šest-sedam godina, a već je postao jedan od najkontraverznijih verskih pokreta u američkoj istoriji. U filmu se Satanistički hram i njegov vođa Lukijen Grejves pozivaju na satansku revoluciju da bi, navodno, „spasili dušu nacije". Pored toga, u filmu se u pozitivnom tonu predstavlja satanistički kult, koji se trudi da u ratu pobedi hrišćane?

Isto tako, televizija PINK koja ima nacionalnu frekvenciju, aprila 2023. g. je slavodobitno najavila realizaciju projekta „Lucifer" koji bi trebalo da bude premijerno izveden aprila 2024. godine u Beogradu, u bioskopu Odeon. Sam naziv ovog projekta asocira pravoslavne vernike SPC na Satanu, iz razloga što se ovim imenom u hrišćanstvu naziva pali anđeo koji je želeo da dostigne Gospoda Boga (Isaija 14,14), a koga je sa neba proterao arhanđel Mihailo.

U vremenu kada smo svedoci neobjavljenog rata globalnog satanizma protiv hrišćanstva, gde su u prvom redu napadnute najveće svetinje srpskog i ruskog Pravoslavlja (srpske crkve i manastiri na Kosovu i Metohiji kao i Kijevsko-pečerska lavra), u obavezi smo da se suprotstavimo svim skaradnim pojavama koje nam nudi anglosaksonski Zapad, kao što su satanizam, LGBTQ+, i drugi načini kojima se razaraju tradicionalne vrednosti hrišćanskog sveta (vera, jezik, porodica, domovina i tradicija).

Upravo zbog toga, sa pozicije najviših patriotskih osećanja i brige za duhovni ambijent u kome će živeti generacije mladih koje dolaze, Centar za zaštitu hrišćanskog identiteta Vam se obraća i javno ističe, da ovakvi dramski i filmski sadržaji mogu tragično da deluju na generacije mladih i ostave nepopravljive posledice na njihov duhovni i mentalni razvoj.

Zaključujući, želimo da dodamo da Centar za zaštitu hrišćanskog identiteta u afirmativnom smislu ističe činjenicu, da se budžet Republike Srbije iz koga se finansira filmska industrija značajno uvećao, što je od velike važnosti za afirmaciju naše zemlje, njene kulture i tradicije.

Naravno, samo do trenutka dok se takvim sadržajima ne narušavaju tradicionalne vrednosti našeg pravoslavnog Svetosavskog naroda, kao što su vera u Gospoda Isusa Hrista, a nikako promocija satanizma.

U kontekstu gore iznetog, poštovana gospodo arhijereji, molimo Vas da svojim autoritetom utičete na zaustavljanje ovakvih štetnih i pogubnih pojava u našoj zemlji.” – navodi se u tekstu apela koji je potpisao Diogenis Valavanidis, predsednik Centra za zaštitu hrišćanskog identiteta.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR