Glas Javnosti

Rat oko ustupanja mesta u autobusu: "AKO JE TRUDNA NIJE BOLESNA"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama pokrenula se polemika oko toga da li mladi ustupaju mesto starijima, ali i kako se stariji građani ponašaju ukoliko im tinejdžer ne ustupi mesto

"Pre nedelju dana je gospođa vikala na momka pored mene koji joj nije ustao, on je ignorisao, imao je i slušalice, a onda je ona krenula da se obraća svima u busu i viče. Izašao sam sa dečkom na istoj stanici, on vidno otežano hoda i ne mogu da zamislim koliko mu je bilo neprijatno. Za života nisam sa klincima imao problem u prevoozu, ali sa starijima, neka scena sa mnom ili sa nekim u prevozu se desi nekoliko puta mesečno. Zaista je očigledno da ciljano idu da izazivaju drame i konflikte i ukoliko ih neko ignoriše postanu agresivni ili pređu na sledeću žrtvu. Često imaju ta zla glasna razmišljanja o tome kako su oni žrtve, a mladi zli na milion načina pokušavajući da dobiju sažaljenje. 

Nikada ne ustajem nikome sem trudnicama i ljudima koji su vidno povređeni, imaju poteškoće u kretanju ili im je zaista loše i slično...", napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

.
FOTO: printsceen.

Potom, jedna trudnica je napisala svoje iskustvo.

.
FOTO: printscreen.

"Ja kad sam u devetom mesecu išla autobusom nakljukana lekovima za održavanje trudnoće pojas za stomak, pojas za kičmu, torba i natečene noge, nisam tražila nikome da mi ustane jer svi okreću glavu, pogotovu stariji koji se prave da te ne vide i da su slepi. Već kad mi bude loše kulturno izađem i sednem na stanicu i sačekam drugi autobus. Dodala bih da su mi uvek deca, školarci ustajali, a starije gospođe su uvek komentarisale: "Ako je trudna nije bolesna". Zato mi je uvek nekako draže da izađem i da sačekam drugi autobus nego da slušam ružne komentare", napisala je ona.

Glas javnosti / B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR