Glas Javnosti

Patrijarh Porfirije uputio molitvu da se što pre zaustavi rat

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh Srpske Pravoslavne crkve Porfirije rekao je danas da u „svetoj zemlji”, koja je pogođena ratnim sukobima, stradaju nevini ljudi, i hrišćani, i Jevreji, i muslimani, i tim povodom pomolio se za mir.

„Upućujemo kolenopreklono molitve Gospodu i Spasitelju našem da donese mir u Jerusalim, u Svetu zemlju, jer tamo silno stradaju svi, i hrišćani, i Jevreji, i muslimani, tamo gde je Gospod posle svog Vaskrsenja učenicima i apostolima svojim javio najpre rečima: Mir svoj dajem vam. Mir vam! Darovao je mir apostolima, a preko njih i svim ljudima i svim narodima do kraja sveta i veka. Taj mir je među nama i darovan je, ali od nas zavisi da li ćemo ga učiniti delotvornim”, rekao je patrijarh Porfirije na Instagramu.


On je naveo da su u ratovima svi poraženi, nezavisno od toga kako su ratovi počeli i da je poraženo ljudsko dostojanstvo.

„Poraženo je ljudsko naznačenje, poražen je cilj zbog kojeg smo stvoreni. Nema dobitnika u ratovima, samo je zlo ono što upisuje sebi još jedan dobitak, čovek je poražen, a Bog koji je ljubav, koji hoće ljubav, koji hoće zajednicu i mir među ljudima, On je izneveren”, istakao je on.

Patrijarh je uputio molitvu da se ratovi zaustave.

„Gospode, spasi sve narode, zaustavi ratove, jer nevini ljudi danas stradaju u Svetoj zemlji, u zemlji koju su Tvoje svete stope osveštale”, poručio je on.





Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR