Glas Javnosti

SAKUPLJEN NOVAC ZA MALOG BOŠKA: Sedmomesečni dečak uskoro putuje po lek koji će mu spasiti život

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sedmomesečni Boško Gugleta, kome je već sa tri postavljena dijagnoza spinalne mišiće atrofije tip 1, dobio je priliku da primi najskuplji lek na svetu.

Posle akcije širom Srbije novac za lečenje mališana sa smrtonosnom bolešću konačno je sakupljen i on do kraja nedelje putuje u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu. Neverovatna beba, zahvaljujući humanim ljudima, nastaviće da živi.

Ovu informaciju za potvrdio je njegov otac Janko Gugleta.

– Sakupljen je novac za Zolgensmu. Fali još 120.000 evra za troškove, računi za to stižu kasnije. Boško bi trebalo do kraja nedelje da otputuje u Budimpeštu – rekao je otac dečaka, a preneo Objektiv.rs

 

Krajem maja ove godine odjeknula je vest da se u Srbiji pojavila još jedna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Radilo se o dečaku sa preslatkim očima, o malenom Bošku Gugleti.

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,4 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo.

Nakon neizvesnosti i brige obezbeđena su sredstva i maleni Boško će primiti “Zolgesmu” i dobiti priliku za bolji i kvalitetniji život.

 

Sa samo sedam meseci Boško je preživeo pakao i bio je veoma hrabar. Ne može da pomera, ručice, nožice, može samo da pomera oči. Bio je i na respiratoru.

Novac za sedmu SMA bebu je sakupljen ali osmu bebu, Vanju Malović, tek čekaju strah i neizvesnost jer i ona mora da primi “Zolgesmu” kako bi preživela.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR