Glas Javnosti
Posta

KATASTROFA! U blizini Borče bačeno stotine UGINULIH SVINJA, zbog inspekcije samo zatrpane zemljom! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Još jedna ekološka katastrofa preti s leve obale Dunava. Naime, udruženje "Eko-Pančevački rit" prijavilo je nadležnima da je na oko kilometar od Kovilova istovareno nekoliko stotina uginulih svinja!

Inspekcija je izlazila na teren, ali zasada životinjski otpad nije otklonjen, već je prema saznanjima, ovog udruženja, vlasniku farme neko dojavio, pa je u međuvremenu, deponija zatrpana zemljom.

Da raste deponija sa uginulim svinjama, na oko tri kilometra od Borče, četiri od Padinske Skele, članovi "Eko-Pančevačkog rita" obavestili su inspekciju početkom marta. Ipak, prilikom prve posete, prema njihovim rečima, inspektori nisu uspeli da pronađu deponiju, pa su tražili njihovu asistenciju, prenose Novosti.

- Dobili smo prijavu da su na obližnjoj farmi uginule životinje i da su leševi završili na pomenutoj lokaciji - kaže Zoran Janković iz "Eko-Pančevački rit" i nastavlja:

- Na šest adresa smo poslali prijave. Veterinarska inspekcija je izašla 4. marta na teren i nisu zatekli deponiju. Posle nekoliko dana zatražili su da ih odvedemo na teren, a vlasnik farme, je znajući da će inspekcija doći trpao leševe zemljom, ali su ipak, bile vidljive.-

Kako se navodi u odgovoru koje je ovo udruženje dobilo posle inspekcijskog nadzora veterinarske inspekcije, navodi se da je zatečeni komunalni otpad, pa da nadležnost mora da bude preneta dalje.

- Inspekcija je obavila nadzor i u široj okolini nisu zatekli leševe svinja. Inspekcija je nadzor ponovila sa licem koje je prijavilo da je firma koja se bavi uzgojem svinja uginule napravila deponiju i tom prilikom zatekla humke zemljišta velike površine kao komunalnog otpada. Postupajući u okviru svoje nadležnosti ova inspekcija je utvrdila da se prijava odnosi na povredu propisa koje nadziru druge inspekcije - navodi se u odgovoru Veterinarske inspekcije Udruženju.

Prema rečima Jankovića, veterinarska je na taj način loptu prebacila u dvoršite komunalne inspekcije:

- Ovde se vidi da nije reč o komunalnom otpadu, već o životinjskim leševima. Kako je moguće da oni nisu utvrdili šta se desilo sa tom farmom, otkud tolike uginule svinje i da li su neke završile u prodaji.

TONE PILEĆIH NOŽICA U SURČINU

Pre mesec i po dana, u Surčinu je, na nekoliko njiva i livada, bačeno čak oko 15 tona pićeleg otpada. Alarmirane su Grad, opština Surčin, a radnici JKP "Veterina" uz pomoć mehanizacije su nekoliko dana uklanjale odmrznute pileće nožice i iznutrice. Žitelji Surčina bili su ogorčeni ovim gestom jer im je neko ugrozio zdravlje. Otpad je bio razbacan na području Donjeg polja i Vinogradske ulice. Sve je pretilo da će se pretvoriti u pravu ekološku bombu. - Kamioni su prikupljeni otpad odvezli u "Energozelenu", gde je propisno i uklonjen - rekao je tom prilikom direktor "Veterine" Grubić.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP