Glas Javnosti

TAPUŠKOVIĆ O SUĐENJU MLADIĆU: 'To je apsolutno nedopustivo, sude mu SUDIJE koje su sudile u PRETHODNIM PREDMETIMA!'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Advokat Branislav Tapušković gostujući u emisiji na televiziji Nova S, dao svoje mišljenje o načinu na koji se sudilo Ratku Mladiću, kao i da li očekuje da se bilo šta u vezi presude promeni.

- Iskreno da vam kažem teško je očekivati da će se bilo šta promeniti, obzirom na ono što znam kako se postupa i kako se odlučuje pred tim sudom. Ono što je bila praksa tog suda tokom svih tih godina bilo je da se u predmetima odlučivalo, dugo, dugo su vođeni određeni postupci u kojima su utvrđivane određene činjenice - objašnjava Tapušković.

Kako advokat tvrdi, sudovi su na osnovu već utvrđenih činjenica u prethodnim predmetima doneli presedu u slučaju Mladić. 

 

- Tu su utvrđene određene činjenice koje se tiču događaja u vezi Srebrenice i praktično u slučaju Mladića su odlučili na bazi činjenica koje su utvrđene u prethodnim postupcima. To je praksa koja tamo dominira i Mladić se našao u situaciji da je trebalo da se sukobi sa tim utvrđenim činjenicama - ističe Tapušković. 

Branislav Tapušković, naglašava da nijedan dokaz koji je Mladić izneo nije uvažen, te da od Drugostepenog veća Haškog tribunala, nema očekivanja u pogledu moguće promene presude. 

Ono što je Tapušković istakao jeste da su prvostepenu presudu donele sudije koje su pre toga već sudile u prethodnim predmetima, što on smatra nedopustivim.

 

- To je apsolutno nešto što je nedopustivo. Ne postoji sud na svetu koji je mogao tako da odlučuje da oni u veću koji sudi Mladiću sede sudije koje su sudileo Srebrenici u drugim predmetima. Praktično, oni su presudu doneli ranije, a to je nešto što bi moralo da dovede do ukidanja presude. To je apsolutno nedopustivo, ni u jednom zakonodavstvu na svetu tako nešto ne može da se dogodi - zaključio je Tapušković za "Probudi se" emisiju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR