Glas Javnosti

SLEDI KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG KATASTROFE NA VRAČARU: Investiror plaća domove oštećenim stanarima!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U petak je došlo do urušavanja dela stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru zbog iskopavanja na placu pored te zgrade. Povodom ovog slučaja građevinska inspekcija podnela je krivične prijave protiv investitora, nadzornog organa i izvođača radova, a tužilaštvo će utvrditi ko je odgovoran.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, naveo je da će danas ponovo biti održan sastanak na kojem će se razmotriti trajno rešavanje stambenog problema stanara iz Vidovdanske ulice.

Kako kaže, postoje dva načina da se stanarima nadoknadi materijalna šteta. Jedan je da to uradi investitor, koji će, kaže, imati kratak rok da se o tome izjasni. Drugi način je da to učini Grad i zatim da naplati od investotora tako što će mu u sudskom postupku oduzeti plac na kom je počelo kopanje, prenosi Tanjug TV.

Stanari Vidovdanske smešteni su u hotelu "Slavija", ali će im uskoro, kako se najavljuje, biti iznajmljeni stanovi, što će morati da plati investitor. O

Inače, po nalogu građevinskih inspektora, tokom vikenda je počelo zatrpavanje iskopa i saniranje temeljne jame duboke šest metara na gradilištu pored urušene zgrade u Vidovdanskoj. Nakon što bude urađen projekat sanacije biće poznata i sudbina urušene zgrade.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR