Glas Javnosti

PROTEST U ZEMUNU: STANARI HOĆE PARK ZA DECU, NEĆE PARKING I BETON! 

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U Zemunu je održan protestni skup građana nezadovoljnih najavljenom izgradnjom “privremenog” parkinga na zelenoj površini kod vrtića "Mala sirena" između Karađorđeve ulice i Keja Oslobođenja. Oni smatraju da se planiranom izgradnjom parkinga neće rešiti problem parkiranja stanara, već da se novo parkiralište ustvari pravi za posetioce restorana i splavova, da bi se zaradio dodatni novac od naplate

Građani su nosili transparente na kojima je pisalo: “Nećemo parking, hoćemo park za svu našu decu!” i “Zelene površine su dragocene u vreme globalnog zagrevanja”.

Na planiranom parkiralištu stanari će, rečeno je na sastanku, plaćati kao i svi drugi, dok će okolna parking mesta ostati besplatna. Tek kad se sva besplatna mesta popune, kako  je objašnjeno, posetioci će parkirati na parkiralištu, što znači da će komšijama ostati isti problem, samo sa više vozila posetilaca splavova.

Građani Zemuna tako će biti na duplom gubitku: gube park, a ne dobijaju rešenje za parking, istaknuto je na sastanku koji je inicirao “Ne davimo Beograd” u saradnji sa brojnim komšijama koje su se usprotivile uništavanju zelenila u njihovom kraju, i proteklih dana sakupljale potpise u svojim zgradama. Koordinator saobraćajne grupe “Ne davimo Beograd” Zoran Bukvić izneo je dosadašnja iskustva u borbi protiv štetnih projekata širom grada i pozvao “Parking servis” i gradsku upravu da od ovog projekta odustanu. 

Zemunu, kao i celom Beogradu neophodne su zelene površine, drveće i parkovi, a ne više betona i parkinga, jer se nam se grad guši u zagađenju, poručili su iz inicijative “Ne davimo Beograd”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR