Glas Javnosti

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U MIONICI: 'Trajaće sve dok ne omogućimo dovoljne količine VODE'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vanredna situacija radi obezbeđivanja redovnog vodosnabdevanja proglašena je u šest sela opštine Mionica.

Iz opštine najavljuju da će biti upućen apel Vojsci Srbije da u Mionicu pošalje jedan broj mobilnih cisterni kapaciteta 8.000 litara koje bi bile upotrebljene za vodosnabdevanje domaćinstva u selima

Po nalogu predsednika opštine i predsednika opštinskog štaba za vanredne situacije Bobana Jankovića biće nabavljeno 20 cisterni od 1.000 litara kako bi se obezbedilo da pijaća voda bude dostupna svim građanima.

- Vanredna situacija će trajati sve dok ne omogućimo dovoljne količine vode za redovno vodosnabdevanje - rekao je Janković nakon sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije, prenosi Blic. 

 

Vanredna situacija je proglašena u šest gornjih sela, Mratišić, Osečenica, Bukovac, Golubac, Rajković i Robaje.

Na sednici je doneta odluka o strogoj zabrani upotrebe pijaće vode za zalivanje i druge namene, za vreme trajanja vanredne situacije, a inspekcija je dobila nalog da vrši pojačan nadzor na terenu.

- Usled dugotrajnih suša i drastično povećane potrošnje vode opao je pritisak u gradskom vodovodu i on više nije u mogućnosti da isporuči vodu do svih korisnika. Vanredna situacija je privremeno rešenje koje nam omogućava da obezbedimo dovoljne količine vode stanovnicima Mionice koji žive u udaljenim selima - navodi se u saopštenju opštine.

Paralelno s tim radi se na pojačavanju kapaciteta opštinskog vodovoda, dodaju nadležni.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR