Glas Javnosti

PRAVOSLAVNO GROBLJE U ORAHOVCU OPET DA UDARU VANDALA: Albanski ekstremisti polomili nadgrobne PLOČE i KRSTOVE! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Proteklog vikenda na pravoslavnom groblju u Orahovcu polomljene su nadgrobne ploče i porušeni su krstovi na grobovima.

Grobovi Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića osrnavljeni su.  To je primetio Dušan Stojanović, koji je otišao majci da zapali sveću

Ovo groblјe učestalo se nalazi na udaru vandala. Šta porodice nekako poprave, albanski ekstremisti preko noći poruše o čemu svedoči i slučaj porodice Šarić, čije su humke učestalo rušene.

Iz dana u dan svedočimo aktu bezumlјa i nasilјa kojem su Srbi na Kosovu i Metohiji izloženi više od dve decenije, a koje danas dobija iznova i svoju insitucionalnu podršku od strane albanskih političara u Prištini.

Nesporno je da političari u Prištini svojim zapalјivim izjavama, neodmerenim reakcijama i odbijanjem dijaloga inspirišu ovakve incidente, koji se po pravilu prelamaju preko leđa Srba koji žive južno od Ibra.

Realnost u kojoj Srbi žive jeste da gotovo da nema ni jednog jedinog nadgrobnog spomenika ili krsta koji nije oštećen na groblјu u Orahovcu, a isto tako gotovo da ne prođe ni jedan jedini dan da se ne dogodi neki incident na prostoru Kosova i Metohije, čije su mete Srbi, njihova imovina, crkve i grobovi.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ovom gnusnom događaju prethodilo je skrnavlјenje Hrama Hrista Spasa u Prištini, na kome su ispisani pogrdni grafiti "Isus mrzi Srbe" i "Simbol šovinizma" pred očima kosovske policije.

 Očigledno je da antisrpsko raspoloženje, praćeno izraženim verskim ekstremizmom, uzima maha u Prištini, koja svojim (ne)delima direktno inspiriše i navodi na ovakve slučajeve.

 

Kako se to Priština kune da će zaštiti srpske crkve kada ne može da sačuva ni srpske grobove? Kakav to suživot navodno grade uz pomoć međunarodne zajednice kada ni za mrtve Srbe na Kosovu i Metohiji nema mira?, piše na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR