Glas Javnosti

Pomoć od 100 evra dobilo 950.000 penzionera, novac na računima svih građana najkasnije od 1. Juna

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Jednokratna pomoć države od 100 evra, za sve punoletne građane, u petak je isplaćena na račune prvih 950.000 penzionera! Po rečima ministra finansija Siniše Malog, i ostalim primaocima penzija i novčane socijalne pomoći, koji su po automatizmu prijavljeni, novac će biti sukcesivno uplaćivan na svakih pet dana.

Inače, stiglo je 3,25 miliona prijava onlajn, a preko kol-centra 25.889.

Ostali punoletni građani, koji se prijave onlajn i telefonom, uplate od oko 12.000 dinara mogu da očekuju najkasnije od 1. juna.

Dok je za ovih oko dva miliona punoletnih građana isplata automatska, ostali punoletni državljani Srbije, koji žele poklon, mogu da se prijave do 5. juna preko portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, ili pozivanjem kol-centra na broj telefona 0800 101 100. Uslov je da imaju važeću ličnu kartu i aktivno prebivalište u našoj zemlji.

Prijave preko portala primaju se od 13. maja, a u prvih 38 sati rada portala, svoje podatke ostavilo je oko tri miliona sugrađana.

Punoletni građani koji žele da dobiju pomoć dostavljaju jedinstveni matični broj građanina, JMBG, broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun. Korisnici novčane socijalne pomoći ne treba da se prijavljuju za pomoć, jer će im ona automatski biti uplaćena.

Siniša Mali se zahvalio penzionerima.

Naši najstariji sugrađani su imali težak period iza sebe kad je reč o virusu korona, i ovo je naš način da kažemo hvala - rekao je ministar Mali. - Po 100 evra na račun 950.000 penzionera već je otišlo, a stiže i ostalima. Mali je pozivajući se na podatak, rekao da se Službi za zapošljavanje prijavilo 8.800 ljudi da primi novčanu pomoć za nezaposlene.

(Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR