Glas Javnosti

SKANDALOZNO! Penzioner iz Sombora živi bez struje i uzalud dokazuje da nema dug: Molio sam, ali samo odlažu ročišta!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nenada Ružića iz Sombora duže od dve godine živi u kući bez struje. Zbog duga koji po mnogo čemu deluje sporno, obustavljena mu je distibucija električne energije.

Ovaj 79-ogodišnji Somborac osim što je dobijao mesečne račune za struju od po nekoliko desetina hiljada dinara, dešavalo se i da mu tokom jednom meseca stigne tri računa, sa različitim iznosima.

-Bez struje nikad niko ne može verovati kako je živeti bez struje. Eto ja danas tako živim. Sad mi je već 79 godina, imam tri-četiri vrste bolesti, lečim se, sad sam u subotu bio na intervenciji u hitnoj hirurškoj prokrvario sam od te hladnoće već i ne znam ni ja čega, kaže Ružić za N1. 

Na konstataciju da je tek septembar, a u kući je prilično hladno, Ružić kaže:  „Pa hladno je, ovde se još može boraviti još 15 dana i onda se više neće moći boraviti ovde.“

Ekonomista u penziji sve dokumente uredno čuva – svedoče o tome kako je nastao astronomski, po papirima sudeći, sporni dug – zbog kog mu je struja isključena u julu 2019. godine.

-Ja vam mogu ovde pokazati za februar 2019. sam dobio tri računa koja su sva tri različita i svaki naredni račun je viši od recimo ne znam sad mogu pogledati tačno – 7-8 hiljada, pa 30.000, pa onda na 150.000. I onda sam pitao šta se ovo događa u jednom mesecu i to se tako događalo 2-3 meseca uzastopce, su dolazila dva tri računa u toku meseca, priča on za pomenuti portal. 

 

Pred Osnovnim sudom u Somboru Elektroprivreda Srbije sada od njega potražuje 156.000 dinara, što je navodno cena struje koja je u kući potrošena i neplaćena tokom 13 meseci. Ipak i sam sudski veštak, proverom strujomera, ustanovio je da ni u teoriji dug ne bi mogao da bude ni približno toliki.

-Treću godinu na sudu smo, angažovali smo veštaka, veštak je bio, konstatovao je ovde potrošnju, konstatovao je da za 13 meseci u tom periodu kad ja kao nisam plaćao, mogao sam potrošiti struje za 42.000 ili 39.000 hiljada, tako da nije ni u kom slučaju 150 i nešto hiljada. Tražio sam, molio sam, podnosio sam zahteve, na sudu sam molio da se ukjuči, niko to neće ništa, samo se odlažu ročišta i to se odlažu na tri meseca, četiri meseca i kažem treću godinu se suđenje odugovlači, kaže Ružić.

Obraćao se na više adresa, jedini odgovor stigao mu je iz kabineta ministarke energetike, iz kog je u julu Elektrodistribuciji Srbije poslat dopis sa zahtevom za postupanjem u vezi sa ovim slučajem.

(Glas javnosti/N1) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Nikola Tomic u 29.12.2021 12:13:46 h
     0 

Bas Tako

od Dr u 27.12.2021 23:11:09 h
     0 

Od nekoga moraju
AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP