Glas Javnosti

OTVOREN KONKURS ZA UPIS MALIŠANA U VRTIĆE: Trajaće do 14. maja, a samo je JEDAN NAČIN PRIJAVE!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Danas je počeo upis mališana u beogradske vrtiće i trajaće do 14. maja, a sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak ističe da je slobodno 14.000 mesta

Roditelji mogu podneti zahtev isključivo elektronski, putem e-Uprave, a 7. juna biće poznata preliminarna lista, nakon čega sledi rok za žalbe.

Konačne liste upisane dece biće objavljene krajem juna.

Gak je istakao da u odnosu na prethodnu godinu ima oko 1.250 mesta više i poručio da nastavljaju da se šire kapaciteti državnih vrtića. Kaže, trenutno se u Beogradu gradi pet predškolskih ustanova, prenosi Tanjug.

Jedna je na Bežanijskoj kosi, a druge su u Zemunu, u Belom polju u Obrenovcu, Filmskom gradu na Čukarici i na Novom Beogradu.

- Očekujem da možda već od septembra budemo grad bez lista čekanja - rekao je Gak novinarima nakon što je obišao radove na sportskoj hali u Osnovnoj školi "Vlada Aksentijević" na Paliluli.

Kaže i da se epidemiološka situacijama u vrtićima prati na dnevnom nivou, te da je u martu potvrđeno oko 485 obolelih od kovida, od čega 120 mališana.

 

Gak ističe da je stabilna situacija i da Grad još uvek nije došao u situaciju da bilo koji objekat tog tipa zatvori zbog pogoršane epidemiološke situacije.

- Ne smemo da dođemo u situaciju da predškolske ustanove ponovo budu zatvorene - poručio je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR