Glas Javnosti

GDE SE DADE KRIZNI ŠTAB Magla u borbi protiv kovida

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sednica Kriznog štaba biće održana najverovatnije sutra, najavila je sinoć premijerka Ana Brnabić.

- U utorak ćemo razgovarati o aktuelnim temama, pre svega ponovo i ponovo i ponovo o vakcinaciji i šta još dodatno možemo da uradimo - rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Ona je navela da dosta zemalja skraćuje period između revakcine i treće buster doze sa šest meseci na pet o čemu će se razgovarati na sastanku Nacionalnog tela za imunizaciju.

A o čemu će se odlučivati?

Na sednici Kriznog štaba diskutovaće se o trenutno veoma nestabilnoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i pronalasku rešenja. Iako su o tome pojedini članovi štaba bili izuzetno glasni, još uvek se nisu složili o uvođenju novih mera i ponovnog zaključavanja.

Nisu bili jednoglasni ni po pitanju uvođenja kovid propusnica, pa zbog toga ostaje nejasno, šta je to što Krizni štab želi, i koje će to odluke danas pasti?

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović je rekao da "bilo kakvo pooštravanje mera, skraćivanje radnog vremena, zatvaranje objekata… nas dovodi u sukob sa javnošću".

- Krizni štab i sa jedne i sa druge strane služi kao alibi, a ja postavljam pitanje, šta radi lokalna uprava - pita Tiodorović i dodaje da se moramo ponašati da nam maske budu nešto sasvim normalno. Navodi da mi i sada imamo mnogo njih koji ne nose maske po autobusu, kada ulaze u apoteku i u mnoge objekte.

 

Za uvođenja novih rigoroznijih mera nije ni premijerka Brnabić. Ona se izjasnila da ne veruje u restriktivne mere jer smatra da je vakcinacija jedini izlaz.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR