Glas Javnosti

KAKO TVITERAŠI DOŽIVLJAVAJU EKSPLOZIJU U ČAČKU: Sreća pa Srbija nema atomsku bombu (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nova eksplozija u "Slobodi" iz Čačaka nije mogla ostati neprimećena ni na društvenim mrežama, pogotovo što fabrika koja postoji još iz Titovog vremena nije poznata po katastrofama već valjanim kućnim aparatima

Ovoga puta u eksploziji koja se dogodila na istoj lokaciji kao i pre 16 dana, povređene su dve muške osobe i jedna žena. 

To je izazvalo redakcije čak i humor tviteraša, pa je jedan od korisnika ove društvene mreže napisao: “Mi Čačani mislimo da je sreća što Srbija nema atomsku bombu”

To je izazvalo i salve komentara tipa “Sad će Rio Tinto, bez brige”, “I nuklearnu elektranu”, “Prava je sreća,i mi Kraljevčani se radujemo”, “Mi iz Vojvodine ne mislimo tako. Sad bi konačno skinuli kamen sa grbače koji se zove južno od Save i Dunava”, “I što “Pero radi u kontrolu leta” a ne navodi projektile…Ili navodi”…

U oktobru 2018. kompanija je proslavila 70-godišnjicu.

Tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, objekti kompanije nekoliko puta su bombardovani.

 

Godine 2016. jedan od njenih uništenih objekata je rekonstruisan i pušten u rad. U novembru 2017. godine, bivša podružnica istaknute kompanije Sloboda aparati, konačno prenela svoje objekte u Slobodu Čačak vojna municija.

Tokom 2017. godine Vlada Srbije uložila je dva miliona evra u modernizaciju preduzeća, za potrebe odbrambene industrije.  Od 2010. do 2017. godine, 30 miliona evra je uloženo u pogon kompanije. Od 2017. godine kompanija ima oko 2.300 zaposlenih i nove ugovore vredne 150 miliona evra. U maju 2018. godine ministar odbrane Srbije najavio je dalja ulaganja u naredne tri godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR