Glas Javnosti

GLUMCI UZ NAROD: Seku nam šume, vode guraju u cevi, ostavljaju otrov iza sebe!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sutrašnji protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta okupiće više od 30 ekoloških organizacija i pojedinca u borbi za bolju životnu sredinu. Okupljanje je zakazano za 14 sati u Pionirskom parku, ispred Predsedništva Srbije.

Okupljenima će se obratiti Aleksandar Jovanović Ćuta iz "Odbranimo reke Stare planine", Žaklina Živković iz inicijative Pravo na vodu i drugi. Organizatori, nezadovoljni katastrofalnim stanjem životne sredine, smatraju  da se na svakom koraku sve više ugrožava priroda i osnovni ljudski resursi potrebni za zdrav i normalan život. 

Tim povodom izdato je i zajedničko saopštenje u kojem se navodi da smo ovog leta  ostali žedni, udišemo toksičan vazduh, a zemlja se rasprodaje. Nastavlja se gradnja mini-hidroelektrana, seku se šume, šire rudnici, otvaraju kamenolomi. Oni koji dignu svoj glas se prebijaju ili im se preti. Planira se mračna budućnost Srbije. U pitanju je opstanak svih nas”, navedeno je u saopštenju organizacija.

Veliki broj umetnika  glumaca, pisaca i likovnih umetnika, Seka Sablić, Svetlana Ceca Bojković, Dragan Gagi Jovanović, Petar Božović, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, najavilo je dolazak na ekološki protest. 

Da li će to biti Rio Tinto koji će nam određivati dnevnu dozu vazduha“,  reči su upozorenja koje je uputila glumica Anita Mančić. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR