Glas Javnosti

FUNKCIONER SNS-a IZ ČAČKA ILEGALNO TRGUJE NEKRETNINAMA NA VRAČARU: Ima platu 800, a prodaje stan od 350.000 evra?!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Stambena zgrada u ulici Černiševskog 6, na Opštini Vračar u Beogradu, izgrađena je, prema podacima iz Katastra za nepokretnosti, u oktobru 2020. godine, a do danas nije poznato ko je vlasnik, niti investitor, a objekat je izgrađen bez dozvole.

Redakcija Glasa javnosti došla je do saznanja da stan u ovoj zgradi prodaje funkcioner SNS-a i direktor Studentskog centra u Čačku, Dragan Jovović, koji je svoj broj telefona ostavio na oglasu preko kog prodaje nekretninu.

Naime, naša redakcija kontaktirala je Jovovića da se uveri da zaista on prodaje taj stan na pomenutoj adresi.

Foto: Glas javnosti

Jovović je, kada je prvo pričao sa potencijalnim kupcem, izjavio da kvadrat u tom objektu košta 2.500 evra, a on prodaje 128 kvadrata, što je 320.000 evra, ali i dve garaže od po 15.000 evra, što je ukupno 350.000 evra. Takođe, iz nezvaničnih izvora saznajemo da plata ovog direktora ne može da ide iznad 100.000 dinara. 

Objekat koji je ranije postojao na ovoj adresi, Foto: Google maps

Kada je upitan preko koje agencije za nekretnine se stan prodaje on je odgovorio:

-Nema agencije, mi smo investitori.

Da bi se tačnost ovih navoda proverila naša redakcija zavirala je u Katastar za nepokretnosti gde smo došli do podataka da nije poznato ko je vlasnik, niti investitor, a objekat je izgrađen bez dozvole. Nakon ovih informacija pozvali smo Jovovića.

Direktor iz Čačka je upitan da li prodaje stan na Vračaru kod Čuburskog parka, jer njegov broj stoji na oglasu za nekretninu.

Dragan Jovović, Foto: Youtube

-Ne prodajem ja, prodaje moj prijatelj, ja mu samo pomažem- rekao je Jovović za Glas javnosti, iako je u prethodnom telefonskom razgovoru naglasio „MI smo investitori“ i rekao da on prodaje stan.

Na pitanje zašto na oglasu stoji njegov broj telefona on je ponovio „zato što pomažem prijatelju“.

Takođe je naveo da je njegov prijatelj Dragan Jovanović, čije se ime takođe ne pominje u katastru.

Foto: Printscreen

Javno pitanje se postavlja da li je ovaj slučaj pod lupom Agencije za sprečavanje korupcije, kao i da li je predmet obrade po Zakonu o utvrđivanju porekla imovine?

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR