Glas Javnosti

DA LI JE BILO ZAMENE BEBA U GAK-u 'Narodni front': KOMISIJA sve ispitala, ovo su rezultati istrage!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Komisija koja je oformljena da bi ispitala navode da je došlo do zamene beba u GAK-u "Narodni front" konstatovala je da su svi postupci u skladu sa principima savremene perinatologije

 Uprava GAK Narodni front kada je u pitanju novorođenče porodilje Bojane Jakšić, rođeno u junu 2016 godine, može da izjavi sledeće:

- Klinika je u martu 2017 godine sprovela stručni unutrašnji nadzor nad zbrinjavanjem pacijentkinje Bojane Jakšić i njenog novorođenčeta, gde je tročlana Komisija konstatovala da su svi postupci primenjeni u vođenju ove trudnoće, porođaja, postporođajnog perioda i zbrinjavanja novorođenčeta, potpuno u skladu sa principima savremene perinatologije i protokolima dobre kliničke prakse.

Što se tiče navoda Stefana Živanovića, na iste ne bi smo davali nikakve komentare" - izjavili u ovom porpilištu.

Podsetimo, MUP-u je, a nešto pre toga i Tužilaštvu, Stefan Živanović prijavio sumnju da je supruzi i njemu zamenjena beba u porodilištu "Narodni front".

Kako kaže, sve se desilo u junu 2016 .godine, kada se njegova supruga porađala u GAK "Narodni front" u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ona je 2. juna rodila dečaka, koji je na porođaju ocenjen sa ocenom 9/10. Međutim, prema njegovoj tvrdnji, posle raznih peripetija i DNK analize, a nakon sumnji da su dobili bebu koja nije njihova, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostao je u bolnici dok je njegova supruga izašla.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR