Glas Javnosti

CENE NA ZLATIBORU NIKAD PAPRENIJE: Evo koliko vam NOVCA treba za SMEŠTAJ, a koliko za PIĆE!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

O cenama pića na najpoznatijoj planini Zlatibor, ove sezone mnogo se spekulisalo. Naime cene koje su se kretale od skoro 500 dinara za sok do čak 650 dinara za pivo, ali to nisu jedini izdaci za koje je morala da se izdvoji pozamašna suma.

Ove zime cene u zlatiborskim kafićima i restoranima bile su visoke. Podeljeno je mišljenje posetilaca, dok jedni karakterišu kao "čist bezobrazluk", drugi smatraju da je to opravdano time da i oni moraju od nečega da žive, te da svako ima pravo da odredi cenu po ličnom nahođenju, a da je na nama da li ćemo je platiti ili nećemo.

Cene smeštaja takođe su skočile, ali ni to nije predstavljalo mnogima problem jer su svi hoteli i apartmani radili pod punim kapacitetom i tražilo se mesto više. Zato se na Zlatiboru neprekidno gradi, po centru su počele da niču višespratnice maltene preko noći, a za ljubitelje kućnih ljubimaca i onih koji od njih ne mogu da se odvoje sve je više "pet frendli" objekata.

Zlatibor je i u ovoj epidemiološki nepovoljnoj sezoni privukao mnogobrojne turiste, među kojima je sve više onih koji ovde dolaze sa svojim kućnim ljubimcima, jer mnogi ugostiteljski objekti na Zlatiboru u sklopu svojih usluga nude i vid "pet friendly" odmora. S tim što ljubitelji životinja moraju da izdvoje i po više hiljada dinara za dan, koliko po mnogim apartmanima udaljenim od centra košta dan za dete uzrasta do 12 godina.

-Poznato je da psi ljudima daruju prijateljstvo i održavaju nas zdravima, jer zahtevaju šetnje i boravak na otvorenom. Samim tim doprinose smanjenju osećaja usamljenosti i stresa. S obzirom na sve što ovi kućni ljubimci pružaju, ljudi ih više nego ikada doživljavaju kao porodicu i nerado provode svoje odmore bez njih. Jedna od osnovnih potreba vlasnika pasa je smeštaj, a zatim i sam boravak u turističkom mestu, u parkovima, šetnjama, kafićima, restoranima. Najam smeštaja za pse na Zlatiboru podrazumeva trošak koji se na dnevnom nivou kreće od 1.000 do 2.000 dinara - kažu u TO Zlatibor.

Osim njih na Zlatiboru postoji i veliki broj privatnih apartmana koji primaju kućne ljubimce, a te informacije mogu se dobiti prilikom rezervacije smeštaja posredstvom turističkih agencija.

 

(Glas javnosti/Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR