Glas Javnosti

ADVOKATI NAJAVILI NOVI PROTEST: OVO JE PRAVNO NASILJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Donošenjem dopune pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda (VKS) - a zapravo potpuno novog stava u odnosu na onaj iz maja 2018, građani gube mogućnost da ostvaruju svoja prava, što je dovelo do protesta advokata održanog u ponedeljak. Sagovornica “Glasa javnosti” otkrila je šta je sporno u postupanju VKS i kako će nastaviti da se bore.

Advokat Emilija Petrović, jedna od govornika na protest održanom pre dva dana objasnila je da je stav iz 2018. godine bio na strain građana, a da se navodnom dopunom prilika stvara samo za banke.

- To nije dopuna stave, već potpuno novi stav koji pravi potpuno drugu sliku I stvara priliku isključivo za banke gde ispašta samo narod- rekla je Petrović za naš portal.

Advokatska komora Srbije uputila je zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Vrhovnom kasacionom sudu u kojem traži ko je i zašto tražio izmenu stava o troškovima obrade bankarskih kredita, ali odgovora nema.

- Ne očekujem da će odgovoriti. Mi samo tražimo da se dokaže da li je ovaj postupak VKS bio zakonit ili ne. Ako nije, ovo nije ništa drugo nego pravno nasilje- rekla je Emilija Petrović za “Glas javnosti”.

Novi protest je, kaže naša sagovornica, najavljen za petak u 14h.

- Nećemo odustati dok se ne istera pravda- nabvodi ona.

Naš portal došao je u posed ugovora sklopljenog 2015. godine u kojem su dve strane, Pireus banka i VKS ugovorili poslovnu saradnju kojom su sudu odobrena bekamtna sredstva.

- Oni su sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, to je način da se banke dodvore sudijama. Da se razumemo, be postoji ništa protiv zakonito, samo čudno- rekla je Emilija Petrović za naš portal.

Ona je nedavno za medije objasnila da su postupci VKS pokušaji da se „reši“ problem narastajućeg broja tužbi građana protiv banaka – preko nacrta Zakona o parničnom postupku, pa preko autentičnog tumačenja tri zakona, ali da u tome nisu uspeli.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP