Glas Javnosti

Haos na suđenju Miki Aleksiću: Advokat priča uporedno sa sudijom

Hronika
Autor: Glas javnosti

U sud je stigla u društvu Ognjena Jankovića, frontmena grupe Beogradski sindikat, što je ujedno njihovo prvo pojavljivanje u javnosti kao emotivnog para

Suđenje opet prolazi u prepirci između sudije i advokata Zorana Jakovljevića.

Jakovljević je dobio opomenu zbog nepoštovanja suda s obzirom na to da je se vreme govorio uporedo sa sudijom, revoltiran zbog toga što mu je pitanje odbijeno. Do prepirke je došlo jer je Milena Radulović ispravila Jakovljevića i rekla da pre krivične prijave nije razgovarala sa advokatima, već sa jednim advokatom, Goranom Đurašinovićem, a da smatra da je ocu Ive Ilinčić koji je advokat, nije pričala u tom svojstvu.


Određena je pauza 15 minuta.

Jakovljeviću je zaprećeno udaljenjem iz predmeta. 

Oštećena Milena Radulović rekla je da ostaje pri iskazu datom u tužilaštvu, te ga nije iznosila ponovo.

Aleksićev branilac tražio je da ona pred sudom ponovi iskaz jer "sud nije bio prisutan kada je davala iskaz" i dodao da je Milenin iskaz kljičan za otkrivanje istine.

- Protivim se predlogu, branilac to nije tražio za ostale oštećene. Oštećena je imala detaljno višesatno ispitivanje u tužilaštvu, sud ima spise predmeta. Branilac odugovlači postupak - rekla je tižilac, na šta je Jakovljević odgovorio da su njemu mnoga pitanja odbijena "tako da svedokinja definitivno nije detaljno ispitana". Jakovljević je postavio više pitanja i tome čime se Milena Radulović bavi i da li je opisala scenarije, na šta je ona rekla da je glumica i da scenarije nije pisala. Na pitanje da li je ikada napisan scenario "Učitelj", odgovorila je da je u pitanju medijski spin.


Milena Radulović rekla je pred sudom da je više puta želela da razgovara sa Aleksićem, ali da to na kraju nije uradila.

- Htela sam da razgovaram s njim u periodu dok se radnje nisu događale, kad je situacija van toga da će da me napadne. Htela sam da pitam zašto to radi i da kažem da me ostavi na miru, ali nisam to rekla. Radnje su se događale do kraja juna. Nisam pitala ništa o tome, niti sam rekla, ukoliko se ne računa to što sam mu dok je sve to radio govorila da prestane - objasnila je.

Dodala je da su od njenog odlaska iz dramskog studija više puta bili u istoj prostoriji i da je on bio na svakom njenom ispitu na fakultetu jer joj je njegova supruga predavala.

- U tim situacijama sam gledala da ih izbegnem, nisam želela da razgovaram sa njim - dodala je Radulović.

Objasnila je da je i dve-tri godine ranije pokušala da ispriča šta joj se dogodilo.

- J. V. mi je rekla šta joj je Aleksić radio i znala sam da ima još pet devojaka. Tada nisam znala da ću da podnesem krivičnu prijavu, to je bilo u decembru. Podnela sam je kada smo Iva i ja rekle svojim roditeljima šta se dogodilo, a onda smo se svi zajedno našli jer je Ivin otac pravnik - rekla je Radulović.


Ona je ispričala da je, kada su se sve devojke koje su kasnije prijavile Aleksića okupile, ona rekla da ne može više da ćuti.

- Nisam mogla više da podnesem da se ja osećam krivom, a da on nastavlja u sve većem zamahu. Cilj je bio da ne počne drugo polugodište u školi glume. Smatrala sam da će da napadne tri od šest devojaka koje su išle na pripreme - rekla je.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR