Glas Javnosti

Haos na suđenju klana Velje Nevolje: Pokušavaju da spreče svedočenje navijača kog su silovali

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe optužene za sedam ubistava i druga teška krivična dela.

Belivuk i njegove "kolege" iz klana danas su redom otkazivali punomoćja advokatima, što bi moglo da se protumači kao namerno odlaganje svedočenja I. S, mladića kog su na stadionu Partizana ovi kriminalci zlostavljali i silovali, a koje je planirano za danas.

Veljko Belivuk, Dragan Mitrović, Senad Rešović, Nemanja Đurić, Aleksa Stošić i Aleksa Šejić otkazali su danas punomoćje svojim advokatima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu. Takođe, Marko Miljković je podneo zahtev za izuzeće postupajućih tužilaca Mladena Nenadića i Zagorke Dolovac.


Inače, za danas je najavljeno da pred sudom svedoči I. S, jedna od žrtava klana koja je brutalno mučena i silovana na stadionu Partizana. Advokat Mljana Perendija kazala je u sudnici da je sve ovo priređeno kako bi se odložilo saslušanje svedoka I. S, kog kako je kazala, čekaju dve godine.

Sud je doneo rešenje da se razdvaja krivični postupak u odnosu na Nemanju Đurića jer on danas nema advokata. Uz to, tužilac je istakao da pretres treba da se održi jer danas svedoči I.S., što se Đuriću ne stavlja na teret.

Belivuk je takođe, u ime svih okrivljenih, zatražio od suda da postupak počne od početka, što je sudija odbila.


„Vi nastavite, mi nećemo“, rekao je Belivuk, a potom su njegove kolege iz klana jedan po jedan otkazivale punomoćje.

Sud je odredio pauzu od 15 minuta kako bi odlučili o predlogu za izuzeće.

Traže da se sasluša supruga Gorana Mihajlović

Inače, Belivuk i Miljković su zatražili od suda i da se sasluša Katarina Stanković, nevenčana supruga Gorana Mihajlovića koja je sudu ranije dostavila pismo u kom je navela da ne želi da svedoči.


„Nije baš vezano za ovo, ali 29. avgusta smo videli da je advokat rekao da smo saglasni da se čita iskaz Katarine Stanković. Mi ipak tražimo da se sasluša, po nama je to vrlo bitno. Mi jesmo saglasni da se pročita i jesmo klimali glavom, ali ističem zahtev da se sasluša“, rekao je Belivuk.

Sudija odbila zahtev za izuzeće

Sud je nakon petnaestominutne pauze doneo odluku kojom odbacuje predlog Marka Miljkovića za izuzeće tužilaca, a sudija je saopštila i da se u odnosu na Šejića i Stošića razdvaja krivični postupak.

Potom se za reč javio Marko Budimir, koji je otkazao punomoćje svom advokatu, a isto je učinio i Vladimir Grek, nakon čeg aje predloženo da se postupak razdvoji u odnosu na Greka i Budimira.

Potom je advokat Jerković zatražio izuzeće sudije, rekavši da sumnja u njenu pristrasnost jer ona smatra da je pravično da se održi pretres. I advokat Malović se pridružio ovom zahtevu i zatražio je izuzeće sudije.


Glas javnosti/N02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR