Glas Javnosti

Abazović i Kovač razgovarali sa patrijarhom srpskim Porfirijem i mitropolitom Joanikijem

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije je stigao u Podgoricu, gde je prisustvovao svečanostima povodom proslave desetogodišnjice osvećenja hrama Hristovog Vaskrsenja

Premijer Dritan Abazović i ministar pravde Marko Kovač sastali su se danas u Podgorici sa patrijarhom srpskim Porfirijem i mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem, prenele su "Vijesti".

Porfirije je stigao u Podgoricu, gde je juče i danas prisustvovao svečanostima povodom proslave desetogodišnjice osvećenja hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.


Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije osveštali su kamen temeljac crkve i Gimnazije "Sveti Sava"


Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije osveštali su kamen temeljac crkve Svetog Save i temelje pravoslavne Gimnazije "Sveti Sava", čija izgradnja je počela u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Događaju je prisustvovao i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, kao i ministri prosvete Miomir Vojinović i pravde Marko Kovač, prenele su "Vijesti".

Svečanosti su prisustvovali i funkcioneri Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, Dragoslav Šćekić, Vasilije Lalošević, ambasador Rusije u Moskvi Vladislav Maslenikov, predsednica skupštine glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, funkcioneri koalicije Za budućnost Crne Gore, Demokratske Crne Gore i drugi.

Vlada je u novembru prošle 2022. godine najavila da će finansirati tu srednju versku školu sa 900.000 evra.


Iz Ministarstva prosvete su ranije rekli "Vijestima" da će gimanzija "Sveti Sava", prema utvrđenom planu i programu rada, upisati dva odeljenja sa po 20 učenika.

”Novac im nije dodeljen za rad, već za osnivanje verske škole, što je bilo predviđeno budžetom za 2022", kazali su tada iz Ministarstva.

Dozvolu za rad škole je pred sam istek mandata dala je bivša ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Ktitor je Risto Drekalović, koji je kazao da sa mnogo ljubavi grade hram.



Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR