Glas Javnosti

UŽAS U CRNOJ GORI: Uhapšen policajac zbog obljube nad detetom!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Podgorička policija uhapsila je policajca Z. R. zbog osnova sumnje da je počinio obljubu nad detetom kao i nedozvoljene polne radnje.

Nakon saslušanja kod sudije za istragu , policajac Z.R. iz Crne Gore, sproveden u Istražni zatvor Uprave za izvršenje krivične sankcije i njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Uprava policije saopštila je da je protiv osumnjičenog policajca pokrenut  i disciplinski postupak kao i postupak privremenog udaljenja sa rada. 

Krivičnim zakonikom Crne Gore propisano je, za krivično delo obljuba nad detetom, stavom 1, da ko izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa detetom kazniće se zatvorom od tri do 12 godina, ukoliko se krivica dokaže tokom sudskog postupka.

 Ukoliko je usled dela iz stava 1 ovog člana nastupila teška telesna povreda deteta prema kojem je delo izvršeno ili je delo izvršeno od strane više lica ili je delo imalo za posledicu trudnoću, učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina. Ako je usled dela iz stava 1 i 2 ovog člana nastupila smrt deteta, učinilac će se kazniti zatvorom najmanje deset godina. Neće se kazniti za delo iz stava 1 ovog člana učinilac, ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti – propisano je zakonom.

Zbog krivičnog dela obljuba nad detetom, iz člana 206 KZ CG, Višem državnom tužilaštvu 2020. godine je prijavljena jedna osoba. Kako je navedeno u godišnjem izveštaju o radu, protiv jednog lica doneta je naredba o sprovođenju istrage, koja je ostala nerešena na kraju izveštajnog perioda.

(Glas Javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR