Glas Javnosti

DRAMATIČNA PLJAČKA BANKE, POLICIJA NA NOGAMA! Ubijen radnik iz automatskog oružja

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U Nikšiću se jutros desila oružana pljačka pošte. Kod nove Pošte u Ulici serdara Jola Piletića maskirani napadači, sa oružjem napali su vozilo i vozače koji su dovezli novac za poštu. Tom prilikom ranjen je jedan radnik obezbeđenja koji je od posledica povreda preminuo.

Reč je o Ljubiši Mrdaku. Ne zna se još uvek koliko su pljačkaši odneli novca.

“ Jutros oko 8,50 časova ispred prostorija Pošte Crne Gore u ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršioci upotrebili vatreno oružje usled čega je radnik obezbeđenja zadobio teške telesne povrede. Policija intenzivno traga za izvršiocima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično delo i otuđili za sada neutvrđenu količinu novca. Povređeni radnik obezbeđenja je hospitalizovan u Medicinskom centru u Nikšiću. O događaju je obavavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici a na licu mesta se vrši uviđaj. Brzim i efikasnim radom policije u mestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog dela.”, saopšteno je iz policije.Na parkingu iza nove pošte, kad se kombi parkirao, nekoliko mladića iz drugog vozila izašli su maskirani i naoružani. Zatim su ranili jednog od članova obezbeđenja, a preostalu dvojicu koji su obezbjeđivali prevoz novca pošte su onesposobili sprejevima.

Pucano je iz automatske puške. Dvojicu radnika obezbeđenja su udarili kundacima i poprskali biber sprejem. Pljačkaši su došli džipom. Nakon toga su pokupili vreće sa novcem iz kombija i pobegli u nepoznatom pravcu.

Radnik obezbeđenja je ranjen u slabinu, reč je o Ljubiši Mrdaku. Njemu je pomogao radnik Pošte koji se nalazio u blizini. Pljačkaši su tačno znali kad stiže vozilo, u kojem je bio novac namenjen za isplatu penzija. Radnici obezbeđenja su imali pancire.

Policija je blokirala grad, a na licu mesta pronašli su više čaura. Policija trenutno u stanicu odvodi očevice događaja.

Na mesto događaja došli su i forenzičari, koji trenutno izuzimaju tragove.
 
Direktor bolnice Nikšić dr Marko Mitrović kazao je da je u Opštu bolnicu Nikšić primljen pacijent sa prostrelnom ranom grudnog koša, da je veliko prisustvo vazduha i krvi u grudnom košu.
“ Nakon obrade pacijenta i uspostavljanja vitalnih parametara pacijent je kolima bolnice upućen u Klinički centar Crne Gore”, kazao je dr Mitrović.

(Glas javnosti/Sputnik)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR