Glas Javnosti

STOPIRANE DVE ISTRAGE PROTIV VUKOTIĆA dan nakon što je pušten iz spuškog zatvora

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Više državno tužilaštvo u Podgorici obustavilo je dve istrage protiv protiv Jovana Vukotića koje je vodilo zbog sumnje da je učestvovao u pokušajima ubistava Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016. godine i Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera.

Njegov kum Igor Dedović je ubijen u Atini sredinom januara, dok je bio u bekstvu upravo zbog istrage, koja se vodila zbog pokušaja ubistava Radonjića i Stupara, podseća za Tanjug Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Vukotić je zbog ovog predmeta 8. februara bio ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru, a prethodno je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu gde je u decembru pokušano njegovo ubistvo trovanjem.

Dobričanin Nikodinović ukazuje da joj je Vukotić rekao "da ovim odlukama o obustavi istrage ne može da se raduje nakon svega što mu se desilo, posebno zbog činjenice da mu je ubijen kum, Dedović, dok je bio u bekstvu zbog istrage u vezi sa pokušajem ubistva Radonjića i Stupara".

- Takođe i kad mu je na kućnom pragu ubijen otac Vesko Vukotić, mnogi mediji su ga mrtvog klevetali pronoseći neistine da je "pokojni Vesko bio svedok kad mu je sin Jovan pucao na ženu - Tamaru Zvicer", što se takođe dokazalo kao neistina kroz istražni postupak - naglasila je advokatica.

Ona je podsetila da je Vukotić od početka tvrdio da nema veze sa ovim krivičnim delima, a odluke tužilaštva u Podgorici smatra kao vrlo značajne, čak istorijske.

Vukotić je u utorak pušten iz pritvora u Spužu, pošto mu je sud, uz saglasnost tužilaštva, ukinuo pritvor u kojem je bio od 8. februara, kada je Crnoj Gori izručen iz Srbije.

U restoranu u Atini 19. januara su ubijeni Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43), za koje su mediji pisali da su čelnici škaljrskog klana, čiji je deo kako se veruje i Vukotić mada je on to više puta demantovao na suđenjima u Beogradu.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Kaznu od 15 meseci je odslužio je u Srbiji, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor po molbi Crne Gore za izručenje.

Sumnja se da je u decembru pripremano njegovo ubistvo, i to trovanjem hranom koja mi je dostavljana u Okružni zatvor u Beogradu gde je čekao izrucenje, a povodom tog slučaja je protiv četvorice okrivljenih podignuta optužnica za pripremanje ubistva.

( Glas javnosti/Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR