Glas Javnosti

Podgorica SVEČANO dočekala patrijarha PORFIRIJA: Sve bih vas smestio u srce i zaključao! Molimo se i za našu braću ovde da ih Gospod urazumi (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije poručio je večera u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici da je današnji dan veliki praznik i velika radost za SPC, koju smo, kako je rekao, spremni da kao pravoslavni hrišćani podelimo sa svima - braćom i sestrama rimokatolicama, sa decom Avramovom, sa braćom Jevrejima i braćom muslimanima sa kojima smo isto tako isprepletani širom Balkana i u Crnoj Gori.

"Svima njima pružamo ruku barstva i sa njima delimo našu radost delimo, njima širio svoje srce", porucio je patrijarh velikom broju građana okupljenim ispred podgoričkog hrama tokom njegove prve posete Crnoj Gori otkada je na toj dužnosti.

Patrijarh je rekao da SPC čezne i želi iz svega srca i dubine svoje duše da u miru i ljubavi Hristovoj, kako je kazao, zagrlimo ovu našu braću ovde u Crnoj Gori, koja su nam najbliža, koja su na najrođenija, a koja danas nas ovde sabrane na ovom skupu ne prepoznaju ili ne priznaju za braću i nazivaju nas najpogrdnijim imenima.

"Najradije bih sve vas i sve građane Crne Gore smestio u svoje srce zaključao u njega i zajedno sa vama se popeo na Ostrog i prepustio se molitvama svetog Vasilija Ostroškog da on bude taj koji nam daje uputstva kojim putem da idem i kojim rečima da opštimo jedni sa drugima. Pružamo im ne jednu ruku nego sve ruke kao i svoje srce, istakao je patrijarh. Ali molimo se i za našu braću ovde da ih Gospod urazumi. Baš njih želimo da primimo više nego bilo koga drugog u bratski zagrljaj, jer znamo kao pravoslavni hrišćani znamo da bez obzira na to kako neko sebe doživljava, na bilo koje i bilo kakve razlike svi smo jedno. Crkva je jedinstveni krov i prostor za sve nas", poručio je patrijarh Porfirije.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR