Glas Javnosti

ODBIJEN ZAHTEV DA SE CETINJSKI MANASTIR PREPIŠE NA SPC! Vlada naložila da se manastir upiše NA DRŽAVU!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Cetinjska filijala Uprave za katastar odbila je zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve za brisanje grada Cetinja iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine nad Cetinjskim manastirom.

Kako se navodi u rešenju, odbija se kao neosnovan zahtev za „ispravku pogrešno upisanog prava svojine“ nad više nepokretnosti, i da se na tim nepokretnostima kao vlasnik upiše Cetinjski manastir, odnosno MCP.

Vlada je u ponedeljak naložila Upravi za katastar i državnu imovinu da, bez odlaganja, u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir kao vlasnika upiše državu.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način što će, umesto Prijestonice Cetinje, kao nosioca prava svojine..., vratiti upis na Državu Crnu Goru”, navodi se u zaključku koji je Vlada usvojila u sredu.

Zaključak je usvojen bez održavanja sednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova.

Cetinjski manastir je formalno pravno u vlasništvu opštine Cetinje, dok Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve tvrdi da pripada njoj.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR