Glas Javnosti

NA PONOS CRNOJ GORI! Spektakularni prizori koje će PODGORICA dugo pamtiti! (FOTO+VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nesvakidašnji prizori obeležili su danas skup u Podgorici, a današnji dan prema rečima patrijarha srpskog Porfirija je veliki praznik i velika radost za SPC.

Na desetine hiljada ljudi okupilo se na platou Hrama Hristovog Vaskrsenja da čuje obraćanje poglavara SPC pred sutrašnje ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju. 

 

"I već kao da cujem neki nemušti eho koji hoće da kaže ''on nije izabran ovde'', a ja zajedno sa vama kažem - ''izabran je mitropolit Joanikije legalno i legitimno u skladu sa učenjem svetih kanona pravoslavne crkve'' onako kako se to radilo kroz svu istoriju od 12 apostola pa preko sedamdesetorice koji su izabrani posle njih do naših dana", rekao je Porfirije.

Patrijarh Porfirije je stigao ispred hrama nešto pre 18 časova, a na skupu su bili i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović, Mladen Bojanić, Ratko Mitrović, Aleksandar Stijović, te predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović, lider Prave Marko Milačić.

Na kraju besede upličen je vatromet koji je organizovala Mitropolija crnogorsko-primorska.

Prelepu atmosferu sa ulica glavnog grada Crne Gore pogledajte na fotografijama i snimcima ispod: 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Косово и Метохија (@kosmet_otadzbina)

 

Glas javnosti

Foto: Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR