Glas Javnosti

KOTOR POD OPSADOM POLICIJE: Planirana ubistva visokopozicioniranih članova 'ŠKALJARACA' I 'KAVČANA'?!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Kotor je juče bio pod policijskom opsadom, a sve to zbog sukoba „škaljarskog” i „kavačkog” klana. Kako se saznaje od izvora iz policije, nadležni su došli do informacija da su planirane likvidacije visokopozicioniranih članova sukobljenih kotorskih kriminalnih klanova.

Zbog toga je juče vršena pojačana kontrola sumnjivih osoba u Kotoru, gde je juče primećen veliki broj inspektora u civilu, policajaca i pripadnika specijalne policije.

Policija je kontrolisala aktivnosti i kretanje bezbednosno interesantnih osoba koje se, prema policijskim evidencijama, povezuju sa „škaljarcima” i „kavčanima“.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je ovu aktivnost sprovela na osnovu operativnih podataka i u nameri da utvrdi da li je posebno ugrožena bezbednost jednog od vođa klanova. Povod pojačane kontrole su i operativne informacije da je bilo provokacija između vođa zaraćenih klanova.

Radoje Zvicer i Jovan Vukotić, Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Već više od pet godina traje rat između dve kriminalne grupe iz Kotora, „kavačkog“ i „škaljarskog” klana, koji se proširio i na tlo više evropskih država.

Uprkos konstantnom obračunu i spirali nasilja, vođe rivalskih klanova Jovan Vukotić, Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, koji su ranije uhapšeni, sada su slobodni.

Dok policija hapsi nižerangirane pripadnike klanova zbog sumnji da su izvršili teška krivična dela, vođe su na oprezu da ne naprave pogrešan potez zbog kojeg bi slobodu mogli zameniti pritvorom ili zatvorom.

Nadležni su nedavno saopštili da su od početka godine sprečili četiri planirana ubistva iza kojih stoje sukobljeni kotorski klanovi.

Specijalno državno tužilaštvo je nedavno saopštilo da je, u saradnji sa Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, sprečilo ubistvo Slobodana Kašćelana.

Slobodan Kašćelan, Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Tada su uhapšeni Momčilo Milić, Hasan Turković i Dušan Ivanović zbog sumnje da su nabavili eksplozivu napravu velike razorne moći koja je bila pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u nastavku kriminalističke istrage, podneli su pre nekoliko dana krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv Beranca Grge Milićevića i Cetinjanina Miloša Klečaka, koji je u bekstvu.

Oni se terete da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je pokušala da ubije Budvanina Marka Ljubišu Kana.

Navedene policijsko-tužilačke aktivnosti predstavljaju nastavak istrage u kojoj su 22. januara ove godine u Budvi uhapšeni državljani Srbije Strahinja Savić i Lazar Ilić, koji su, kako je tada saopšteno iz policije, hapšenjem sprečeni u nameri da ubiju Kana.

Crnogorska policija sprečila je nedavno i likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je, prema nezvaničnim informacijama, bila planirana u Tivtu.

Veljko Belivuk, Foto: Youtube

Slobode su tada lišeni Radovan Stanišić i Mile Jovanović. To krivično delo, kako se sumnja, trebalo je da bude izvršeno u nastavku rata kriminalih klanova.

(Glas javnosti/Borba.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR