Glas Javnosti

KAKO JE KAŠĆELAN GODINAMA ČUVAO GLAVU I SLOBODU: Na vođu 'KAVČANA' ispaljeno 15 metaka u NOVOM SADU!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Slobodan Kašćelan važi za vođu kavačkog klana uhapšen je danas u Crnoj Gori, a do sada samo nije mogao da napusti Kotor.

Ipak, Kašćelan je najgore uspeo da preživi, kao i njegov "kolega", Radoje Zvicer.

Naime, na Kašćelana i njegovog telohranitelja Vladana Vučkovića iz Herceg Novog pokušan je atentat u Novom Sadu 2016.

Kako se navodilo, muškarac na motoru ispalio je rafal metaka na audi A6 u kojem su se nalazila njih dvojica.

U rafalnoj paljbi u kojoj je ispaljeno više od 15 metaka, jedan ga je pogodio u stomak, dok je gotovo nepovređen prošao njegov telohranitelj.

Za njim je crnogorska policija 2016. godine raspisala poternicu. Osumnjičen je da je organizovao kriminalnu grupa, koja se sumnjiči za ubistva, pokušaje ubistva, zelenašenje, trgovinu narkoticima i iznude.

On je 2019. prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protiv vrednosti nekretnina i tako ostao na slobodi.

U istom predmetu sudi se i Igoru M. Božoviću, njegovom sinu Vladimiru Božoviću, Davoru M. Preleviću, Milošu D. Radonjiću, Siniši S. Vlahoviću, Aleksandru M. Đurišiću, Stefanu S. Brnoviću, Đerđu N. Camaju, Igoru M. Đurišiću, Aleksandri M. Bogdanović, braći Nikoli N. Andriću i Igoru N. Andriću, Tripu Z. Moškovu i Goranu S. Ljubatoviću.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Podsetimo, Kašćelan je uhapšen 31. Oktobra 2020. u Kotoru, zbog pretnji, ali je ubrzo i pušten.

Zbog toga što je bezbednosno interentna osoba, on nije smeo da napusti Kotor, te je do njega bilo mnogo lakše doći nego do Zvicera, koji je uspeo da se sakrije pre nego što je crnogorska policija došla do njega.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR