Glas Javnosti

CETINJANI, KAKO VAS NIJE SRAMOTA? Koristite crkvenu kuhinju a onda kamenjem gađate manastir i pretite Mitropolitu!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan uputio je "apel" da se ustoličenje mitropolita Jaonikija ne održi na Cetinju nego na nekom drugom mestu.

Predsednica Platforme za Crnu Gori Iva Bajković prokomentarisala je "apel" ističući da sa Kašćelanom Cetinje tone u sve dublju ekonomsku krizu.

- Poštovani građani Cetinja, dok vaš gradonačelnik iz fotelje, za koju prima platu od preko 1000 eura mesečno huška na vaše sunarodnike, građane ove države koji plaćanjem svojih poreskih obaveza omogućavaju da Prestonica dobija jedan posto iz budžeta države Crne Gore, vi najverovatnije večeras opet nećete imati vode. I ta situacija sa vodom nije od juče. Vi niste imali vode ni za vreme državne zajednice, a Boga mi nemate je ni od 21. maja 2006.godine - napisala je Bajković na svom Fejsbuk profilu.

Kako je kazala, tekuća voda je jedna od najboljih tekovina 20. vijeka.

- Verujte mi na reč. Možete da se kupate kad poželite, ne morate da ciljate precizno u WC šolju jer štedite ono što se tokom dana nakupi u kainima, dakle voda kao najosnovnija potreba nikada nije bila predmet vaših protesta. A zamislite, vodu vam nije uskratila Srpska pravoslavna crkva, niti Srbi, niti četnici. Vodu su vam uskratile nesposobne, lažne patriotske strukture koje su do sada imale vremena da to pitanje reše. I to ne jednom- podseća Bajković.

Takođe je poručila da desetine Cetinjana ide Narodnu kuhinju Mitropolije crnogorsko – primorske da uzme jedan obrok, a zatim za 20 eura kamenjem nasrće na istu tu Mitropoliju i ljude koji svojim trudom hrane gladne.

- Zahvaljujući ratnim huškačima koji pokrivaju odgovorne funkcije, Cetinje danas nema ni turista. Samo uporedite podatak da je Cetinje 2019.posetilo preko 20 000 turista, ove godine jedva je bilo 8 000. Mislim da bi trebali ozbiljno da razmislite zašto je kulturno-istorijsko mesto koje ne treba posebno ni reklamirati za izletničke ture dospelo na ovakav glas. Nije valjda da se turisti i gosti osećaju nesigurno? A ne bih ovo ni pisala da se ne sećam da je Cetinje za Budvu, sve do druge polovine osamdesetih bilo metropola. Mi nismo imali ni krštene prodavnice. Za sve što nam je trebalo išli smo na Cetinje, što Tarom, što sopstvenim automobilom. Pamtim i Rijeku Crnojevića, ali pamtim i svoje selo Građane u kojima je čak i škola radila. Pamtim i Cetinjane koji su bili gospoda, koji su imali i stav i držanje, i koji su bili rečiti, a od njih se moglo što-šta fino i čuti - zaključila je Bajković.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR