Glas Javnosti

PLANTAŽE KANABISA: Nađeno 160 stabljika kod Boračkog jezera

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija je juče uhapsila dve osobe iz Sarajeva i Jablanice zbog proizvodnje i prodaje droge. Tokom akcije na području Konjica pronađene su i plantaže kanabisa.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Opštinskog suda u Konjicu izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom uhapšene dve osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S. D. (41) i A. B. (36), dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog dela, kojom prilikom je pronađena opojna droga kanabis - navode iz policije.
Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko - neretvanskog kantona, područja grada Konjica, tokom 2023. godine neovlašteno proizvodili opojnu drogu kanabis na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tokom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplenjeno 160 stabljika opojne droge kanabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim delom.

U realizaciji učestvovali PU Konjic

Predmetne osobe su kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko- neretvanskog kantona, prenosi Avaz.

Veliki doprinos u realizaciji navedenih aktivnosti dali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, PU Konjic.

Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR