Glas Javnosti

MITROPOLIT JOANIKIJE PORUČIO U TREBINJU: Što nas više dele to smo jači!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

SLUŽENJEM svete liturgije i prelamenjem slavskog kolača u Trebinju je proslavljena krsna slava Sabornog hrama i grada Trebinje, Sveto Preobraženje.

I ove godine grad na Trebišnjici okupio je veliki broj gostiju sa svih strana, koji su sa građanima Trebinja proslavili veliki praznik. Slavski kolač zajedno su prelomili episkop Dimitrije, mitropolit Joanikije, episkopi mileševski Atanasije i bihaćko-petrovački Sergije, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, princ Filip Karađorđević i predsednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak.

U prigodnoj besedi mitropolit Joanikije čestitao je praznik okupljenim vernicima.

- Neka je srećna slava ovome hramu i Gradu i svim vernima koji su se sabrali sa raznih strana. Iako su mnogi ovuda crtali granice, nisu narod podelili ni Hercegovinu, ni Crnu Goru, ni staru Rašku, to je sve jedno i izgleda što nas više dele da smo sve čvršći i jači - rekao je mitropilit Joanikije.

Svečanoj sednici u Kulturnom centru prisustvovali su, između ostalih, predsednici opština Herceg Novi i Nikšić Stevan Katić i Marko Kovačević, načelnici istočnohercegovačkih opština, predstavnici prijateljskih gradova poput Vršca, Vranja, Vrnjačke Banje, Novog Sada, Kraljeva, Valjeva, Jezera i Bijeljine, slikar Milan Cile Marinković...

Proslavi su prisustvovali princ Filip i princeza Danica Karađorđević.

- I prošle godine bili smo za ovaj praznik u Trebinju. Volimo ovaj grad i ove ljude i zaista nam je prelepo u Hercegovini - istakla je Danica Karađorđević.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR