Glas Javnosti

DODIK PORUČIO AMERICI: Prestaćemo da slavimo 9. januar kada vi ne budete imali 4. jul

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, poručio je da se Republika Srpska nikada neće odreći proslave Dana nezavisnosti niti će pristati na pritisak Amerike da se to ospori.

"Srbi proslavljaju 9. januar i nastaviće to da rade, kao što će Bošnjaci nastaviti neuspešno da ga osporavaju, nastojeći da internacionalizuju antipravo Ustavnog suda koji odluke ne donosi na činjenicama i pravu, već izlazeći iz kompetencija donosi politički motivisane odluke. Republika Srpska će odustati od 9. januara kada Sjedinjene Američke Države odustanu od 4. jula", naveo je Dodik.

Dodik je istakao da osporavanje tog praznika iz Sarajeva nije uspelo. Poručio je da bi bilo bolje da se Bošnjaci odreknu koncepta o zemlji kojom će da dominiraju.

On je rekao da je BiH suštinski i životno podeljena zemlja, što znaju i oni koji se prave da to ne vide, a da okretanje glave od istine nikad ne donosi rešenja i nikome ne koristi.

"Ne mislim da među nama treba praviti granice i kineske zidove, ali treba dopustiti narodima da upravljaju svojim resursima, a ne da u drugima vide opasnost, da decenijama strepe i podozrevaju stalno se boreći i sukobljavajući na toj relaciji, čime se zaludno iscrpljujemo i samo gubimo vreme", naveo je Dodik

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR