Glas Javnosti

VAKCINISANI VOZAČI DOBIJAJU POVLASTICE: Registracija vozila bez poreza i jeftinija putarina!

Auto-moto
Autor: Glas Javnosti

Nakon otvaranja vrata Grčke i Hrvatske za građane Srbije (odlazak na more bez PCR testa) koji su vakcinisani bilo kojom vakcinom protiv koronavirusa, Vlada Republike Srbije najavljuje još mnoge povlastice za građane koji su se odazvali pozivu za dobrovoljnu vakcinaciju.

Osim slobodnog ulaska u ugostiteljske objekte i šoping centre, ovi građani mogu očekivati i povlastice prilikom registracije vozila ali i korištenja putne mreže u Srbiji.

Kako se navodi, od 01.aprila, na vanrednoj sednici, na dnevnom redu će biti i usvajanje uredbe o beneficijama koje će uživati svi naši ali i strani građani vakcinisani na teritoriji Republike Srbije.

Prema ovom predlogu uredbe fizička lica koja imaju srpsko državljanstvo ili stranci sa mestom boravka u Srbiji biće u celosti oslobođeni plaćanja tzv. “Šešeljeve takse”, odnosno posebnog poreza na upotrebu motornih vozila. Ova odluka važi samo za fizička lica i preduzetnike. Pravna lica, odnosno firme ne podležu zakonskim olakšicama.

Osim toga, sva vakcinisna fizička lica u Srbiji bez obzira na državljanstvo ostvariće i 30% popusta na iznos naplate putarine kod JP Putevi Srbije ukoliko se nalaze za upravljačem vozila a poseduju elektronski QR kod na svoje ime, uz obavezne podatke o revakcinaciji.

U Vladi Republike Srbije se nadaju da će nove vakserske olakšice pospešiti procenat građana spremnih da se vakcinišu i time se uključe u zajedničke napore u borbi protiv pandemije COVID19.

Odluka stupa na snagu na dan objave u Službenom glasniku.

(Glas javnosti/Agencije)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR