Glas Javnosti
Posta

POSLEDNJA PROVERA NA AUTU PRED PUT: Ovih 5 stvari OBAVEZNO morate da testirate, BEZ TOGA NE KREĆITE!

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Sezona godišnjih odmora je uveliko u toku, a autoputevi zakrčeni hiljadama automobila koji grabe na more. Ipak, da se ne bi desila neprijatna iznenađenja, ovih pet stavki obavezno morate proveriti pred polazak na udaljenu destinaciju.

 

Gume

Obavezno proverite pritisak u pneumaticima i prilagodite ga ukoliko je vozilo natovareno ili ako je pred vama duža vožnja auto-putem. Idealan pritisak proverite na nalepnici na vašem vozilu. Što se tiče minimalne dubine šare letnjih guma ona iznosi 1,6 mm, ali svakako nije preporuka da krećete na put sa  istrošenim gumama.

Benzin

 Kada polazite na put, obavezno krenite s punim rezervoarom goriva i planirajte gde ćete se zaustaviti za dopunu. Tako ćete izbeći da budete jedno od hiljade vozila koje svake godine ostanu zaglavljeni na putu jer im je nestalo goriva.

Akumulator

Klima uređaj, farovi, muzika u kolima, sve to može iziskivati mnogo utrošene električne energije koja dolazi iz vašeg akumulatora. Pre puta posetite servis gde će vam proveriti stanje akumulatora.

Tečnosti: ulje i voda

Mnogi kvarovi mogli bi da se izbegnu jednostavnim i brzim proverama tečnosti. Tu mislimo na motorno ulje, antifriz, kočionu tečnost, ali i na onu za pranje vetrobrana.

Svetla

Treba vam svega nekoliko minuta da proverite da li rade sva svetla i pokazivači pravca na vašem vozilu, a koja su značajna za bezbednost na putu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP