Glas Javnosti

ONI PSUJU, VIČU I PRAVE PREKRŠAJE: Najbahatiji vozači su vlasnici ovih automobila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Ako vas tokom vožnje prekine sirena, zapanji škripa guma ili po vama ošine psovka najveća verovatnoća je iz jednogoe modela čuvene bavarske marke.

Među vozačima ustaljeno je mišljenje da su vozači automobila marke BMW najbezobrazniji i ujedno najagresivniji u saobraćaju. U prilog tome govori praksa, a sada su se pojavile studije koje potvrđuju isto.

U najnovijoj koju sproveo Insurify.com, i to na uzorku od 2,5 miliona osiguravajućih zahteva koje imaju u bazi. Studija je rađena na američkom podneblju, a zaključci su slični onima koji se sreću i na evropskim drumovima. Nepristojni vozači su opet zakrstarili putevima, a pauza zbog pandemije im nije ohladila “lude glave”. Prema pomenutom istraživanju, nepristojni vozači najčešće voze na braniku i trube, a neretko su spremni da naprave i ozbiljniji prekršaj kako bi se obračunali s drugim učesnicima u saobraćaju.

Čak 23,1 na 1000 vozača američkih vozača ima bar jedan prekršaj koji bi se mogao svrstati pod nepristojno ponašanje u vožnji. Najčešće su to vozači sportskih automobila, s prosečnom snagom motora od oko 230 KS. Prosečni američki automobil vredi 37.950 dolara i ima snagu od oko 120 KS.

Kada se govori o markama, jasna je tendencija sklonosti vozača ka premijum markama. Tako su u samom vrhu BMW, ali i Audi i Acura pa na te tri marke otpada 6 od 10 automobil s najnepristojnijim vozačima.

U prvoj trojci našli su se Audi A5, i to s prosečno 260 KS, ali i 54,3 nepristojna vozača na 1000. Na drugom mestu je BMW serije 7 s 56,2 nepristojna vozača na hiljadu. Apsolutni pobednik je još jedan BMW, serija 4. Od hiljadu vozača ovog modela njih 58,9 ne zna za pristojno ponašanje. Najčešće galame na pešake, ne staju na znak Stop, a vole i da prođu kroz crveno, pokazuju podaci iz baze.

Iako nećete verovati u najpristojnijr vozače sapadaju oni koji voze velike, ali neupadljive SUV modele - kao što su Nissan X-Terra, Honda Ridgeline i Range Rover.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP