Glas Javnosti

DIVAC SE POKLONIO SENIMA MITROPOLITA AMFILOHIJA: 'Uspeo je da ujedini narod i pošalje poruku da se pomažemo'


Autor: Glas javnosti

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac poklonio se na grobu mitropolita Amfilohija u Podgovici naglasivši da mu je bila čast i sreća što je poznavao takvog duhovnika.

-  Zadnji put smo se videli prošle godine u ovo vreme na Cetinju. Uvek je bilo lepo razgovarati, čuti savete, iskustva i poruke mitropolita. Ono što je naznačajnije za mene jeste to što je u poslednje vreme mitropolit uspeo da nas ujedini ne samo po naciji i religiji, uspeo je da ujedini ljude na ovom prostoru i da nam pošalje jaku poruku kako treba da se pomažemo i da gradimo naše društvo zajedno - kazao je proslavljeni košarkaški as Vlade Divac.

On je istakao da mu se ukazala prilika da danas dođe u Podgoricu i da blaženopočivšem Mitropolitu oda počast u hramu Hristovog vaskrsenja koji je on svojim trudom i zalaganjem podigao.

Na pitanje kako je srpski narod u Sjedinjenim Američkim Državama prihvatio vest o upokojenju mitropolita Amfilohija Vlade Divac je rekao:

- Svakako su svi tužni, ali treba biti i radostan što smo imali tu mogućnost da živimo u vremenu sa čovekom kakav je bio Mitropolit Amfilohije i naučiti dosta od njega.

Govoreći o višemesečnoj borbi za očuvanje svetinja u Crnoj Gori, Vlade Divac je istakao da je srpska dijaspora ponosna na naš narod u otadžbini:

- Mi svi koji živimo daleko od otadžbine i domovine želimo da vam poručimo da smo ponosni na vas kako ste se ponašali i kako ste odani ovim prostorima i želimo vam svu sreću ovoga sveta - zaključio je naš proslavljeni košarkaški as.

(Glas javnosti/ Radio Svetigora)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR