Glas Javnosti

ZAOBILAŽENJE PENZIJE I ZAKONA? (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Na sednici Senata Univerziteta u Beogradu prihvaćen je zahtev Medicinskog fakulteta da se produži radni odnos profesorima tog fakulteta koji ove godine stiču uslov za odlazak u penziju: dekanu Lazaru Davidoviću, kao i Nebojši Laliću i Mariji Đurić.

Inače, pre početka sednice, grupa profesora Medicinskog fakulteta uputila je primedbe i prigovor u vezi sa tačkom dnevnog reda koja se odnosi na odlučivanje o toj temi, tvrdeći da ne postoje zakonski uslovi da se to pitanje razmatra. Oni u prigovoru tvrde da su u proceduri utvrđivanja zahteva za produženje radnog odnosa učinjene, kako kažu, namerne greške i nisu ispoštovani statuti Medicinskog fakulteta i Univerziteta i Zakon o visokom obrazovanju.

Kako, između ostalog, navode, nije dostavljena dokumentacija sa detaljno obrazloženim zahtevom matičnih katedri, kao ni izveštaj dekana da su navedeni profesori neophodni u nastavi. Podnosioci prigovora tvrde da na katedrama na kojima pomenuta tri profesora predaju – hirurgiji, internoj medicini i anatomiji radi mnogo više od tri nastavnika, kako je predviđeno statutom.

Na sednici Saveta ovaj prigovor nije razmatran, već su predlozi za produženje radnog odnosa usvojeni.

Glas javnosti o ovoj temi nije dobio komentar predsednika Senata Univerziteta u Beogradu, prof. Vladana Đokića koji, nakon napuštanja sednice zbog drugih obaveza, nije davao izjave, već je samo prošao pored brojnih novinarskih ekipa koje su ga čekale.

Šta se dešavalo na sednici i oko nje, pogledajte u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR