Glas Javnosti

Ministarka nauke: Inovacije jedna od glavnih tema EXPO 2027.

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo ide u korak sa planovima za realizaciju velike svetske manifestacije

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović izjavila je danas da će inovacije biti jedna od glavnih tema velike svetske manifestacije Expo 2027, što je prilika da se pokaže prava Srbija - Srbija budućnosti.


Begović je rekla da Ministarstvo, na čijem je čelu, ide u korak sa planovima za realizaciju velike svetske manifestacije.

"Inovacije će biti definitivno jedna od tema samog EXPO-a i tema kroz koju ćemo mi kao Srbija da pokažemo šta radimo u oblasti nauke, veštačke tehnologije i inženjerstva. Zaista želimo da napravimo taj EXPO da bude slika budućnosti - slika budućnosti Srbije ali i slika budućnosti na globalnom nivou".      

Podsetila je da su infrastrukturno već počeli zahtevni pripremni radovi.


"Expo je sjajna šansa i za nauku, za privredu i inovacije i da u ta tri meseca pokažemo u stvari šta je Srbija", rekla je Begović i dodala da Expo daje sjajne šanse za nauku, privredu, inovacije da u ta tri meseca pokažemo u stvari šta je Srbija. 

Ogroman projekat kao što je Expo koji smo dobili, pobedivši u finalu Malagu i Minesotu, izuzetno je značajan već danas jer je Srbija prepoznata kao mesto organizacije EXPO 2027. godine. 


"Naravno, tema je igra. Srbija je i u samom procesu kandidature komunicirala igru. Igra je vezana za sport, za muziku, ali vezana je i za nauku, zato što sve kreativne oblasti zahtevaju da vam je um otvoren, hrabar, maštovit i da se igra. I u nauci se na neki način igramo, igramo svojim umom i zato smo i hrabri da pravimo velike korake napred", zaključila je Jelena Begović.

Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR