Glas Javnosti
Posta

ŽIV JE TITO, UMRO NIJE! SRBINA GAZE ZBOG MARŠALA, A DIREKTORKA GA TUŽILA POLICIJI! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Kako se zbog Josipa Broza Tita i u 21. veku može završiti u policijskoj stanici, pokazuje primer Andreja Andrejevića, etnomuzikologa iz Beograda.

Andrejević je bio šokiran pozivom inspektora da dođe u policijsku stanicu na Vidikovcu povodom prijave direktorke Osnovne škole „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu Tamare Jelić koja ga je optužila za navodno uznemiravanje viber porukama. 
On je, po izlasku iz policijske stanice, za „Glas javnosti“ ispričao o čemu se radi, i kaže da je reč o sasvim kulturnoj prepisci. Objašnjava da je u školi ranije radio kao nastavnik na zameni, da njegova deca pohađaju tu školu i da se sa direktorkom poznaje. Čak je dobio dve zahvalnice „za nesebičan doprinos i podršku u realizaciji ciljeva škole“ koje je ona potpisala. 
Sa Tamarom Jelić je počeo prepisku preko telefonskih poruka u januaru ove godine. Hteo je, kaže, da joj skrene pažnju na Blagoja Jerotijevića koji je bio direktor Osnovne škole „Đura Jakšić“ za vreme Drugog svetskog rata. 
– Jerotijević je po ulasku Crvene armije i partizanskih jedinica u Beograd, sa mnogim uglednim ličnostima Rakovice uhapšen i bez suđenja streljan u Lisičjem potoku. Tada je streljan i starešina rakovičke crkve, najbolji lekar u Rakovici, doktor Ćeremov, i bar dvadeset solunskih boraca, od kojih i potpukovnik Dragutin Dimitrijević koji je imao sedam ordena za hrabrost i francusku Legiju časti. Svi su streljani kao civili, nisu bili pripadnici nikakvih vojnih formacija – navodi Andrejević.

Za rubriku "Verovali ili ne"

On smatra da je njegova priča za rubriku „Verovali ili ne“ i objašnjava: 
- Verovali ili ne, u Beogradu postoji škola koja danas, 2021 godine, drži sliku Josipa Broza Tita, i to više njih, na svom zvaničnom sajtu. A to je Osnovna škola „Đura Jakšić“. Ja sam direktorki hteo da ukažem da je jedan od direktora te škole, na pravdi Boga, nevin streljan kao civil, bez suđenja, i hteo sam da se u toj retrospektivi škole nađe i njegov lik. Jesam pomenuo Broza u negativnom kontekstu, rekao sam da nije Broz napravio tu školu i da mu nije mesto na sajtu škole.
Dodaje da su njegove poruke i predlozi u početku nailazili na odobravanje direktorke, da je odgovorila da će ga pozvati na sastanak radi dogovora o svemu, tako da joj je on posle nekoliko meseci ponovo pisao i slao joj fotografije i druge materijale u vezi sa Jerotijevićem i pitao je kada će to staviti na sajt, ali ona više nije odgovarala na poruke. 

Neće Blagoja mučenika

I odjedanput mene zove inspektor i ja ovde dolazim kao neki kriminalac, jer ja nju zaboga progonim. A mogla je jednom porukom da me obavesti da ne želi više da prima poruke, ali ona to nije uradila. Mislim da je razlog svemu ovome što mi se dešava to što ona ne želi da skloni Broza sa sajta i ne želi da stavi Blagoja mučenika u istorijat škole. Ali, izguraćemo mi pravdu za Blagoja – kaže Andrejević. 

Sagovornik Glasa ističe da su na parastosu pre desetak dana, kada je položen venac na masovnoj grobnici u Lisičjem potoku gde je izvršeno streljanje, gradski čelnici najavili da će na tom mestu biti izgrađen memorijalni spomen park žrtvama komunističkog terora.
Nekoliko puta smo zvali telefonom direktorku Osnovne škole „Đura Jakšić“ Tamaru Jelić, ali ona nije odgovarala na naše pozive.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR
od Veki u 18.11.2021 08:26:22 h
     0 

Direktorku odmah smeniti. Ne trebaju nam takvi koji mrze nas narod koji je stradao u drugom svetskom ratu.


 

HOROSKOP