Glas Javnosti

PLJAČKA NA VIP NAČIN: Reket ili 'druga priča' procenite sami

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Plaćanje računa predstavlja obavezu, ali i teret za sve nas. Kada račune plaćamo preko banke ili pošte računamo na to da ćemo platiti i proviziju koja u ovim institucijama iznosi 40 – 45 dinara.

Ali kada želimo da sebi olakšamo ili bar izbegnemo plaćanje provizije pa račun za mobilni telefon platimo direktno u VIP-u čeka nas neprijatno iznenađenje: sam VIP će vam naplatiti proviziju još veću nego banka ili pošta. Da li je u pitanju opravdana naplata ili „pljačka u rukavicama“ procenite sami. U svakom slučaju budite na oprezu! 

Prema rečima zaposlenih u VIP-u provizija se plaća 50 dinara. A opravdanosti za to, kako ističu ima više.

-Provizija se naplaćuje zato što je potrebno angažovati dodatnu radnu snagu, naplaćuje se osiguranje novca, transport novca kao i provizija banci – kažu zaposleni u VIP-u.

Ipak, u realnosti niti se angažuje dodatna radna snaga, a plaćanje osiguranja i transporta novca je takođe diskutabilno.

Podsećamo da banke ne naplaćuju proviziju kada firma novac u kešu uplaćuje na svoj račun.

-Nama je prioritet prodaja telefona, a plaćanje računa je dodatna opcija koju drugi mobilni operateri nemaju. U MTS-u ne možete da platite račun – ističu u VIP-u.

Ipak, da ne bude baš sve tako crno VIP vam daje i olakšicu, a to je da svoj račun platite bez ikakve provizije ukoliko plaćanje vršite on lajn preko kartice.

-U tom slučaju nikakva provizija se ne naplaćuje – kažu u poslovnici ovog mobilnog operatera.

Suma sumaru, ukoliko ste spremni da platite više, pa makar to bilo I samo pet ili deset dinara, VIP kao društveno odgovorna kompanija vam je izašao u susret I dao vam opciju da plaćanje izvršite I direktno u njihovoj poslovnici. A da li je to “pljačka u rukavicama” ili kako njihov slogan sam kaže “druga priča” procenite sami.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR