Glas Javnosti

OVA VLAST MORA DA ODE!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

"Ono što danas čini opoziciju, to je borba protiv diktature, a započeli smo je indirektno sa onima sa kojima nemamo nikakve dodirne tačake po pitanju Kosova, EU i Rusije.

Dve najveće opozicione koalicije u Narodnoj skupštini Srbije (NADA i SPN), dale su do znanja vlasti, da i pored nepremostivih razlika u pogledu gde i kojim putem Srbija treba da ide, u jednom smo saglasni – ova vlast mora da ode!


Poslanici Evropskog parlamenta izradili su nacrt Rezolucije o Srbiji, nakon zaključka da su izbori održani 17. decembra  2023., bili neregularni, i možemo sa istim da se usaglasimo po mnogim tačkama, no pod tačkom 25 oni ističu da pregovori sa Srbijom treba da napreduju samo ako se uskladimo sa sankcijama protiv Rusije, te da ćemo na taj način ostvariti značajan napredak u reformama u vezi sa EU.

Podsećamo da je Rusija bila izložena neviđenim pritiscima da ne pomogne Kraljevini Srbiji, kada je napadnuta od Austrougarske, pa je ipak odbila i ušla u rat zbog nas. Od tada, preko Kosova i Srebrenice, Rusija je uvek bila uz svoju pravoslavnu braću kada nam je to trebalo. Stoga, tačka 25 je za nas besmislena i na nju nećemo pristati ni pod kojim uslovima!", izjavio je Narodni poslanik i potpredsednik POKS, Vladimir Đorđević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR