Glas Javnosti

VAPAJ GRAĐANA PADINSKE SKELE KOJI DECENIJAMA SLUŠAJU PRAZNA OBEĆANJA: Gušimo se u kanalizaciji! (FOTO+VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Stanovnici naselja na levoj obali Dunava, koja pripadaju beogradskoj opštini Palilula, decenijama zahtevaju da dobiju kanalizacionu mrežu, što su redom obećavali svi političari na vlasti.

U Padinskoj skeli posebno su ogorčeni, jer planovima budžeta do 2025. godine nije predviđeno rešavanje problema kanalizacije u tom naselju, kažu za "Glas javnosti" Jelena Šikuljak i Dragan Ćurčić iz udruženja "Volim Padinjak".

Upozoravaju na zagađenje kanala Vizelj koji od Padinske Skele prolazi kroz većinu naselja na levoj obali, a potom se uliva u Dunav. U njega, kako objašnjavaju, odlaze otpadne vode iz septičkih jama i drugi otpad, tako da predstavlja pravu ekološku bombu. Da stvar bude gora, vodu iz kanala neki koriste i za zalivanje povrća u baštama, potom to prodaju na pijaci, pa zagađena hrana dospeva i do naših trpeza. Da i ne govorimo o ribi u kanalu koji nekima i dalje služi za pecanje.

Naši sagovornici ukazuju da se u Padinskoj Skeli suočavaju i sa drugim komunalnim problemima, ali da su njihova obraćanja različitim institucijama i instancama bez ozbiljnijeg rezultata. Ne dobiju odgovor, ili im, kažu, bude odgovoreno da je za njihov problem nadležan neko drugi, i tako ukrug, pa ispada da niko nije nadležan, da su „ničiji“.

Šta sve muči stanovnike ovog dela leve obale Dunava, kako se bore sa problemima, šta je rešenje, da li se nazire u skorijoj budućnosti, pogledajte u priloženom videu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP