Glas Javnosti

KNJIGAMA PROTIV KORONE! UMESTO SAJMA – SAJMOVI: Svaka knjižara – mini sajam!

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Tradicionalni beogradski Sajam knjiga ove godine neće biti održan zbog epidemije korona virusa. Umesto toga, u to vreme, izdavači organizuju svoje sajmove knjiga - u knjižarama. Nude se, naravno, popusti i druge povoljnosti za ljubitelje pisane reči.

"Laguna i Delfi“ sajam knjiga trajaće do 1. novembra. Pored "Lagune“ još 90 izdavača ponudilo je svoja najbolja izdanja. Popust iznosi 20 odsto za jedno „Lagunino“ izdanje, odnosno 10 odsto za naslov drugog izdavača, a uvećava se za dodatnih 15, odnosno 20 odsto ukoliko se kupci odluče za veći broj knjiga. Čitaocima su na raspolaganju i posebne akcije: tri knjige za 499, odnosno za 999 dinara u knjižarama, a preko sajta i za 299 dinara. Isporuka za onlajn kupovinu tokom sajamskih dana je besplatna. Povodom ovogodišnjeg sajma pripremljeni su i novi naslovi, poput novog romana „Kraljevstvo“ Jua Nesbea, „Đubre“ Marka Vidojkovića, „Zagonetke Nikole Tesle“ i drugih, navodi Tanja Vučković, PR „Lagune“.

Od 16. do 31. oktobra sajam organizuje i novosadski izdavač "Čarobna knjiga“, a popusti važe i za kupovinu u knjižarama i preko interneta. Na akciji su knjige po 250 dinara, tri knjige za 500 dinara, kao i stripovi čija je cena 500, odnosno 1000 dinara. Tokom sajma, u tri talasa, stiže i 19 novih naslova, od kojih 12 stripova. Što se tiče knjiga, među novim izdanjima je osmi deo „Dine“ i drugi deo trilogije „Beli grad“ - „Rituali vode“. Za sva izdanja koja nisu na posebnoj akciji važi popust od 33 odsto na osnovnu cenu, kaže Jasmina Nišavić iz „Čarobne knjige“.

Čitaoci su sa žaljenjem dočekali vest da tradicionalnog Sajma knjiga neće biti, ali su sa zadovoljstvom prihvatili alternativu. Za ljubitelje knjiga i one koji će to tek postati knjižare su, za razliku od Beogradskog sajma – otvorene.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP