Glas Javnosti

SPREČIMO SEČU DRVEĆA NA ZEMUNSKOM KEJU

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Inicijativa građana „Sačuvajmo Gardoš i Zemun“ se bavi temama bitnim za Zemun. Upozoravali su na promene na Gardošu I gradnju pristaništa. Sad skreću pažnju javnosti na postojanje projekta koji može trajno uticati na životnu sredinu Zemuna i Novog Beograda. U pitanju je sistem zaštite od poplava koji bi promenio izgled najlepšeg Dunavskog keja.

Prošle godine je krenula izgradnja pristaništa bez potrebnih dozvola. Mi smo otkrili da nemaju prijavu po kojoj rade, a nemaju ni studiju procene uticaja na životnu sredinu. Trebalo je par meseci alarmiranja medija I institucija da bi se radovi stopirali. Gradnja je bila zaustavljena od septembra prošle godine do početka vanrednog stanja, kada je studija završena uprkos brojnim primedbama koje smo podnosili, kaže Vesna Cvetanović. 

Mislimo da nismo ugroženi od poplava. Prošli put je Zemun uspešno odbranjen džakovima sa peskom, a sad se planiraju paneli od aluminijuma kojima je potreban potporni zid koji se ukopava duboko u zemlju, kaže Cvetanović.

Ovaj kej je pod zaštitom države i ne želimo da se on promeni. Napravili smo peticiju “Sačuvajmo Zemunski kej” da bismo informisali javnost. Još uvek nismo krenuli u kampanju ali planiramo da omasovimo pokret, kaže Vesna Cvetanović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR