Glas Javnosti

SKANDALOZNO! Policija saslušava građane jer su branili Blok 37, a izvođač radova traži 400 MILIONA DINARA! (FOTO+VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Neprijatno nas je iznenadila vest da izvođač radova ”Inobačka” od stanara Bloka 37 potražuje 400 miliona dinara za navodno pričinjenu štetu, izjavila je za “Glas javnosti” Slađana Radak, ovlašćeni predstavnik stanara ovog novobeogradskog bloka koji su dva meseca protestovali protiveći se izgradnji višespratnog objekta čiji je investitor kompanija “Durst”.

- Jedan od stanara je u tom svojstvu ove nedelje već dobio poziv i saslušan je, u policiji je dao izjavu. Imamo informaciju da i druge stanare očekuje slična situacija - kaže Radak.

Izvođač je uputio predlog tužilaštvu po kome stanare bloka 37 tereti za povredu člana 218 Krivičnog zakonika “Protivpravno zauzimanje zemljišta” i pričinjenu štetu, i potražuje na ime naknade štete pomenutu sumu od 400 miliona dinara, objašnjava naša sagovornica i naglašava da stanari nikada nogom nisu kročili na gradilište.  

- Dobili smo jednu neprijatnu situaciju gde su policajci dolazili na vrata našim stanarima u kasnim satima. To sigurno nije nešto što je prijatna stvar za sve nas i određeni stres koji smo ovde prošli i dalje se nastavlja - ukazuje sagovornica “Glasa”.

Stanari su, dodaje, bili zatečeni tužbom, tim pre što je ranije između Grada Beograda i investitora postignut načelni dogovor po kome su investitoru ponuđene druge parcele. Inače, u međuvremenu su sve mašine sa gradilišta na ulazu u blok iseljene. 

- Ono što je ohrabrujuće u svemu ovome je što imamo grad koji se deklarisao ne samo kao medijator, nego i kao aktivni učesnik koji radi na rešavanju problema. U tom smislu ohrabrila nas je izjava Gorana Vesića da nema osnova za ovakvu tužbu, da je grad na strani građana i da ćemo dobiti svu neophodnu pravnu pomoć i podršku - navodi Slađana Radak i ističe da su stanari i dalje jedinstveni i da podržavaju jedni druge.

Stanari bloka su, inače, u zajedničkoj objavi ocenili da pomenutu tužbu smatraju lažnim prijavljivanjem, i zapitali da li se radi o pokušaju dvostruke nezakonite naplate štete i od grada i od stanara.

Kako bismo čuli i drugu stranu, obratili smo se novosadskoj kompaniji “Inobačka”, uputili mejlom pitanja u vezi sa ovim slučajem i očekujemo odgovor njihove pravne službe.   

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR