Glas Javnosti

PREVARENI RADNICI KC KRAGUJEVAC: Umesto stalnog radnog odnosa dobijaju OTKAZE! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Ispred Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac danas su se okupili nemedicinski radnici nezadovoljni time što im je direktor doc. dr Predrag Sazdanović na početku kovid pandemije obećao da će dobiti stalno zaposlenje ukoliko rade u kovid bolnici.

Žene su to prihvatile i radile pod skafanderima, bile odvojene od svojih porodica jer su morale da budu u izolaciji neko vrme, mnoge od njih su se i zarazile korona virusom koji su prenele svojim ukućanima i deci. I pored svega toga, nekima od njih su ugovori istekli u oktobru, ali umesto stalnog radnog odnosa dobile su otkaz.

Većini ovih radnica ugovor ističe 28. februara, director obdija da ih primi na sastanak jer nema šta da im saopšti, a saznale su da se planira da ih prebaci u privatnu firmu koja posluje unutar Kliničkog centra Kragujevac i koja se bavi poslovima čišćenja, ali za njih to nije rešenje je rim je ponovo radni odnos na određeno vreme pa nemaju nikakvu sigurnost.

Glas javnosti je kontaktirao kabinet direktora Kliničkog centra Kragujevac doc. dr Predraga Sazdanovića, te nam je služba za odnose sa javnošću odgovorila da nisu sigurni da će direktor imati bilo šta da kaže na pomenutu temu, ali da će ga pitati.

Takođe, najavljaen je i protest radnika Tehničke službe zbog smanjenja plate od 10%. U toku snimanja emisije pozvala nas je Služba za odnose sa javnošću i prenela nam odgovor direktora, baš kako su radnice i načule: da će ih prebaciti na privatnu firmu!   

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR